Shabu shabu med nötkött och grönsaker
Shabu shabu med nötkött och grönsaker

Shabu shabu med nötkött och grönsaker

3,6 19 Betyg
Total tid 1 tim. 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid
40 Min. Tid för kylning

Njut av en gemensam matupplevelse - shabu-shabu hotpot med mört nötkött och färska grönsaker tillsammans med en läcker buljong, perfekt att doppa och dela med dina närmaste.

Ingredienser

2 Portioner

Buljong:

1 liter
instant dashi-buljong
80 g
morötter
80 g
kinakål
80 g
shimeji-svamp (färska)
50 g
shiitakesvamp (färska)
90 g
naturlig tofu

Tillbehör:

150 g
oxfilé
80 g
broccoli
50 g
tempuramjöl
45 ml
vatten
150 ml
rapsolja
80 g
kokta rödbetor
10 g
inlagd ingefära

Sås:

20 g
vit rädisa

Garnering:

1 msk
salladslök
Näringsinnehåll (per portion):2.311 kJ / 552 kcal
30,3 gFett
32 gProtein
28,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 liter instant dashi-buljong – 80 g morötter – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svamp (färska) – 50 g shiitakesvamp (färska) – 90 g naturlig tofu – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förbered dashibuljongen enligt instruktionerna på förpackningen. Skär morötter och vitkål i mindre bitar. Rensa svampen. Tillsätt grönsakerna i buljongen och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt slutligen den tärnade tofun och Kikkoman sojasås.

Steg 2

150 g oxfilé

Ställ nötköttet i frysen i ca 40-50 minuter – det är lättare att skära i tunna skivor när det svalnat.

Steg 3

80 g broccoli – 50 g tempuramjöl – 45 ml vatten – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil150 ml rapsolja

Rengör broccolin och skär i mindre bitar om det behövs. Blanda vattnet med tempuramjölet och lägg broccolin i smeten. Täck sedan med Kikkoman Panko och stek i het olja i 3-5 minuter tills den är gyllenbrun.

Steg 4

80 g kokta rödbetor – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja10 g inlagd ingefära – 20 ml citronjuice

Skär rödbetan i stavar som pommes frites och blanda den med Kikkoman sesamolja, hackad ingefära och citronsaft.

Steg 5

80 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 g vit rädisa – 1 msk salladslök

Riv rädisan fint och blanda med Kikkoman sojasås.

Hacka salladslöken. Placera den färdiga buljongen på bordet och lägg  upp sidorätterna på separata tallrikar. Doppa nötköttet i buljongen i 10-15 sekunder, välj topping efter smak och doppa i såsen. Dekorera buljongen med den hackade salladslöken.

 

Tip:

You can use an electric slicer to cut the meat.

Recept-ID: 1374

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 liter instant dashi-buljong – 80 g morötter – 80 g kinakål – 80 g shimeji-svamp (färska) – 50 g shiitakesvamp (färska) – 90 g naturlig tofu – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förbered dashibuljongen enligt instruktionerna på förpackningen. Skär morötter och vitkål i mindre bitar. Rensa svampen. Tillsätt grönsakerna i buljongen och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt slutligen den tärnade tofun och Kikkoman sojasås.

150 g oxfilé

Ställ nötköttet i frysen i ca 40-50 minuter – det är lättare att skära i tunna skivor när det svalnat.

80 g broccoli – 50 g tempuramjöl – 45 ml vatten – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil150 ml rapsolja

Rengör broccolin och skär i mindre bitar om det behövs. Blanda vattnet med tempuramjölet och lägg broccolin i smeten. Täck sedan med Kikkoman Panko och stek i het olja i 3-5 minuter tills den är gyllenbrun.

80 g kokta rödbetor – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja10 g inlagd ingefära – 20 ml citronjuice

Skär rödbetan i stavar som pommes frites och blanda den med Kikkoman sesamolja, hackad ingefära och citronsaft.

80 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 g vit rädisa – 1 msk salladslök

Riv rädisan fint och blanda med Kikkoman sojasås.

Hacka salladslöken. Placera den färdiga buljongen på bordet och lägg  upp sidorätterna på separata tallrikar. Doppa nötköttet i buljongen i 10-15 sekunder, välj topping efter smak och doppa i såsen. Dekorera buljongen med den hackade salladslöken.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.