Användningsområden & fördelar

Användningsområden & fördelar

KategoriAnvändningsmöjligheterResultat/fördelar
Kött/kyckling
Färdiglagat
förtillagat
kylt/fryst
kött
Kylt eller fryst kött (processat eller djupfryst) 
  • Maillardreaktion, naturligt färgämne
  • Håller köttet saftigt och mört
  • Understryker den kraftiga köttsmaken
 
Kebab 
  • Maillardreaktion, naturligt bryggningshjälpmedel
  • Understryker den kraftiga köttsmaken
  • Smaknyans av karamell ger grillarom
 
Torkat nötkött (beef jerky) 
  • Ger en djupt rödbrun färg
  • Undertrycker oönskad lukt och understryker angenäma dofter
  • Särskilt mångsidig för nya smakkreationer
 
Oxköttsoppa
oxbuljong
 
  • Förstärker oxbuljongsmaken
  • Optimerar smakutvecklingen
  • Smakar som efter småkokning under lång tid
  • Förstadium till aromer ger fler smakkomponenter
 
Köttbullar
burger patty
 
  • Maillardreaktion
  • Understryker den kraftiga köttsmaken
 
Skinka 
  • Understryker den kraftiga köttsmaken
  • Saltreducerat alternativ
 
Fisk/skaldjurLaxrom 
  • Undertrycker oönskad lukt
  • Välbalanserad smak
  • Förlänger hållbarheten
 
Marinerad lax 
  • Undertrycker oönskad lukt
  • Välbalanserad smak
  • Förlänger hållbarheten
 
Kyld och fryst fisk/skaldjur (smaksatt) 
  • Undertrycker oönskad lukt
 
Asiatiska och
andra nationella kök

Förtillagat
kylt/fryst
kött
Potatischips
Kryddblandning för frysta potatischips
 
  • Saltreducerat alternativ
  • Särskilt mångsidig för nya smakkreationer
  • Smältbar, betonar kryddig smak
 
Soppa
buljong
 
  • Optimerar smakutvecklingen
  • Smakar som efter småkokning under lång tid
  • Förstadium till aromer
 
Salladsdressing 
  • Exotisk smak
  • Reducerar syran
  • Reducerar syran/bakteriostatiska egenskaper
 
Barbequesås
steaksås
 
  • Mångsidig, exotisk smak
 
Dippsås till kycklingrätter 
  • Exotisk smak
 
Wok-Sauce 
  • Exotisk smak
  • Utvecklar aromer vid uppvärmning