Kimchirisotto med krispigt gåsbröst
Kimchirisotto med krispigt gåsbröst

Kimchirisotto med krispigt gåsbröst

Total tid 4 tim.
1 tim. Tid för förberedelse
3 tim. Tillagningstid

Krämigt ris möter mör gås med en asiatisk twist: denna kimchirisotto med Kikkoman Kimchi chilisås gör intryck, serverad med gåsbröst glaserat för fin krispighet med Kikkoman Teriyaki Glaze.

Ingredienser

10 Portioner

Till gåsbröstet:

3 ½ kg
gåsbröst (ca 5 bitar), med ben
Salt
200 g
morötter, grovhackade
135 g
lök, grovhackad
200 g
selleri, grovhackad
30 ml
matolja
500 ml
vatten

Till risotton:

60 ml
matolja
225 g
schalottenlök, finhackad
500 g
kinakål
500 g
risottoris
300 ml
vitt vin
1 ½ liter
kycklingbuljong
200 g
smör, i flingor
200 g
Parmesanost, nyriven

Dessutom:

10 g
koriander, bladen plockade
100 g
purjolök (endast den gröna delen)
Allergener:
Soy, gluten, milk, fish, celery, sulphites
Totalvikt per portion:
360
Vikt per ingrediens:
  • Risotto approx. 250 g
  • Meat approx. 100 g
  • Coriander approx. 5 g
  • Leek approx. 5 g

Förberedelse

Steg 1

Förvärm ugnen till ca 160 °C (varmluft) för tillagning av gåsbröstet. Skär skinnet på gåsbröstet med en vass kniv. Värm oljan i en ugnsform och bryn köttet på medelvärme i 5–6 minuter.

Steg 2

Ta ut gåsbrösten och krydda lätt med salt. Lägg grönsakerna i ugnsformen, stek i 2–3 minuter och deglasera med vatten. Lägg gåsbrösten med skinnsidan uppåt ovanpå grönsakerna, täck med lock och rosta i ugnen i 1 timme. Ta bort locket och tillaga utan lock i ytterligare en timme tills köttet är genomstekt.

Steg 3

Ta bort köttet från benen och pensla med Kikkoman Teriyaki Glaze. Värm kort under en salamander eller i ugnen.

Steg 4

Till risotton, tärna stjälken på kinakålen fint och skär bladen i stora bitar. Värm hälften av oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs schalottenlök och tärnad kål i 2–3 minuter, rör sedan i riset och koka i ytterligare 2–3 minuter. Deglasera med vitt vin och tillsätt kycklingbuljongen. Låt sjuda försiktigt i ca 25 minuter under omrörning.

Steg 5

Avsluta med att röra i Kikkoman Kimchi Chilisås, smör och parmesanost.

Steg 6

Stek kålbladen i en separat stekpanna med resterande olja i 2–3 minuter och vänd sedan ner dem i risotton precis innan servering.

Steg 7

Tvätta purjolöken och koriandern och låt rinna av. Riv koriandern grovt. Skär purjolöken i fina strimlor och lägg dem i kallt vatten så att den krullar sig.

Steg 8

Lägg risotton på tallrikar. Skiva gåsbröstet och servera ovanpå risotton med koriander och purjolök.

Tips

Du kan också förkoka gåsbröstet och värma det portionsvis under salamandern med lite tillsatt buljong.

Recept-ID: F1098

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.