

Saftiga skaldjurspannkakor
Total tid
30 Min.
Dags att vara kreativ:
Dessa skaldjurspannkakor är inte bara blixtsnabba att tillaga, utan också vackert kryddiga tack vare Kikkoman Kimchi Chilisås och maximalt flexibla - de fungerar med alla säsongsbetonade skaldjur.
Ingredienser
10 Portioner
500 g
råa räkor, inga skal eller fenor
500 g
bläckfisk, rensad
500 g
bläckfisk, rengjord
3
knippen salladslök
2
chilipeppar, finhackad
500 g
vetemjöl
200 g
morötter
6
ägg
500 ml
vatten
200 g
potatismjöl
3 msk
sesamolja
Peppra efter smak
200 ml
matolja till stekning
(valfritt, till servering)
–
Förberedelse
Smet: Skär morötter och salladslök i fina ringar, lägg åt sidan lite vårlök till dekoration. Tillsätt chili i grönsaksblandningen. Tärna rengjorda skaldjur och blanda noggrant i en skål med grönsaker, ägg, mjöl, potatismjöl, sesamolja, vatten och Kikkoman Kimchi Chilisås. Krydda efter smak med peppar. Hetta upp olja i en panna och fritera smeten i omgångar tills den är gyllenbrun.
Till servering: Strö över salladslök och servera med Kikkoman sojasås.
Recept-ID: F1019
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer