Peka med bläckfisk
Peka med bläckfisk

Peka med bläckfisk

Total tid 55 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Denna Balkanrätt är traditionellt sett en gryta av kött och grönsaker. Vi ger den en kryddig asiatisk twist genom att lägga till bläckfisk och Kikkoman Kimchi Chilisås.

Ingredienser

10 Portioner

För pekan:

1 kg
potatis, skalad och tärnad (ca 2 x 2 cm)
500 g
morötter, skalade och tärnade (ca 2 x 2 cm)
300 g
tärnad gul lök
30 g
finhackad vitlök
1 ½ kg
minibläckfisk
500 ml
vatten
150 g
citronjuice
150 g
olivolja
15 g
färsk, plockad rosmarin
Allergener:
fisk, sojabönor, blötdjur
Totalvikt per portion:
405 g
Vikt per ingrediens:

Ingredienser (grönsaker, bläckfisk, etc.), ca. 220 g - Vätska, ca. 185 g

Förberedelse

Steg 1

Lägg potatis, morötter, lök och vitlök i en stor, ugnssäker form (djup 1/1 gastro bakplåt). Ordna minibläckfiskarna över grönsakerna.

Steg 2

Blanda Kikkoman Kimchi Chili Sauce med vatten, citronjuice och olivolja och häll över grönsakerna. Strö över rosmarin. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i en förvärmd ugn på 180 °C i 40-50 minuter.

Steg 3

Servera pekan i djupa tallrikar.

Tip:

För att säkerställa jämna portionsstorlekar, separera fyllningen och vätskan efter tillagning och servera en efter en.

Recept-ID: F1040

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.