

Peka med bläckfisk
Denna Balkanrätt är traditionellt sett en gryta av kött och grönsaker. Vi ger den en kryddig asiatisk twist genom att lägga till bläckfisk och Kikkoman Kimchi Chilisås.
Ingredienser (grönsaker, bläckfisk, etc.), ca. 220 g - Vätska, ca. 185 g
Förberedelse
Steg 1
Lägg potatis, morötter, lök och vitlök i en stor, ugnssäker form (djup 1/1 gastro bakplåt). Ordna minibläckfiskarna över grönsakerna.
Steg 2
Blanda Kikkoman Kimchi Chili Sauce med vatten, citronjuice och olivolja och häll över grönsakerna. Strö över rosmarin. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i en förvärmd ugn på 180 °C i 40-50 minuter.
Steg 3
Servera pekan i djupa tallrikar.
Tip:
För att säkerställa jämna portionsstorlekar, separera fyllningen och vätskan efter tillagning och servera en efter en.
Recept-ID: F1040
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer