

Kimchi moussaka
Denna grekiska nationalrätt är en klassiker i varje taverna. Vår kimchiversion tillför extra värme och krydda med Kikkoman Kimchi Chilisås.
Ingredienser
För fyllningen:
Till béchamelsåsen:
Till garneringen:
Förberedelse
Steg 1
Stek kinakålen i 50 ml rapsolja tillsammans med köttet. Tillsätt Kikkoman Kimchi Chilisås, skållade tomater och spiskummin. Sjud på låg värme i ca. 30 minuter.
Steg 2
Stek aubergineskivorna i resterande olja i ca. 6 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper.
Steg 3
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt gradvis den kalla mjölken och rör om med en visp tills det är slätt. Sjud i ca. 5 minuter och smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
Steg 4
Lägg hälften av de stekta aubergineskivorna i en ugnssäker form. Häll över färssåsen, täck med resterande aubergineskivor och bred ut bechamelsåsen ovanpå. Grädda i förvärmd ugn på 180 °C (fläkt) i ca. 20 minuter tills den är gyllenbrun.
Steg 5
ervera moussakan i portioner på tallrikar och garnera med koriander.
Tip:
Denna rätt håller sig i upp till två dagar i kylen och kan värmas upp i ugnen.
Recept-ID: F1035
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer