Kimchi lammspett i koreansk stil
Kimchi lammspett i koreansk stil

Kimchi lammspett i koreansk stil

Total tid 45 Min.

Koreansk nationalskatt: den fermenterade kålkimchin tillverkas traditionellt i en process som tar flera dagar. Kikkoman erbjuder en genväg till det kryddiga himmelriket med sin Kikkoman Kimchi Chilisås, här med aromatiskt lamm, knapriga nötter och färska örter.

Ingredienser

10 Portioner

Lamm:

1 ½ kg
lammlår, inga ben
100 g
jordnötter, hackade
1 msk
rivet limeskal
6 
vitlöksklyftor, hackade
80 g
fermenterad sojabönpasta
250 ml
risvin för matlagning
Svartpeppar, nymalen
Träspett

Jordnötsmajonnäs:

800 g
majonnäs
150 g
jordnötssmör
100 ml
limejuice
2 msk
socker
2 
chilipeppar, finhackad
100 g
färsk koriander, finhackad

Till servering:

150 g
koriander, hela blad
3 
lime

Förberedelse

Lamm: Skär köttet i tunna strimlor och lägg i en marinad av Kikkoman Kimchi Chilisås, risvin, nötter, vitlök, sojapasta och limeskal. Krydda med peppar och låt marinera i minst 30 minuter. Trä köttet på spett och tillaga i ca 5 minuter på en väldigt varm grill precis innan servering.
 
Jordnötsmajonnäs: Blanda alla ingredienser väl.
 

Till servering: Strö spett med koriander och servera med limeklyftor och jordnötsmajonnäs.

Recept-ID: F1014

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.