

Bao med “Pulled”-ostronskivling
En sofistikerad vegetarisk twist: istället för fläsk, “pulled”ostronskivling i de mjuka, fluffiga bao-bullarna. Med picklade morötter och en söt och kryddig sås är det en street food-dröm!
Ingredienser
Deg:
Fyllning:
Picklade morötter:
Till servering:
Förberedelse
Deg: Blanda vatten, mjölk, jäst och socker i en skål. Tillsätt mjöl, vinäger och salt och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme, kavla ut, strö över bakpulver och knåda. Låt vila igen i ca 30 minuter.
Fyllning: Skiva lök tunt, hacka ingefära, salladslök och vitlök. Plocka isär svamp med en gaffel eller skär i fina strimlor och marinera i Kikkoman sojasås i 15 minuter. Häll av eventuell överflödig vätska. Stek svampen i olja tills de börjar falla ihop. Tillsätt först vitlök, salladslök och ingefära, sedan Kikkoman Kimchi Chilisås, Kikkoman Teriyaki Glaze, vinäger och socker. Fortsätt woka och rör runt.
Picklade morötter: Skär moroten i “tändstickor”
och marinera i en stor skål med vinäger, socker, Kikkoman Kimchi Chilisås, vatten och salt i minst 1 timme, gärna över natten, i kylen.
Bao: Dela degen i 20 delar, forma varje till en boll och kavla ut till biffar ca 0,5 cm tjocka. Pensla med olja och vik på mitten. Ånga bao-bröden i en bambukorg eller ångkokare i ca 15 minuter.
Till servering: Fyll bao-bröden med ostronskivlingblandningen och servera med picklade morötter och färska örter.
Recept-ID: F1018
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer