

Anka med nudlar i en fruktig sås
Fruktig, kryddig och så läcker - den här ankan vilar på en bädd av chow mein-nudlar i en söt och syrlig sås gjord på mango, Kikkoman sojasås och Kikkoman Kimchi Chilisås.
Ingredienser
Till ankan:
Till nudlarna:
Till broccolin:
Till garnering:
Anka ca. 130 g - Nudlar med sås ca. 250 g - Broccoli ca. 50 g - Garnering ca. 10 g
Förberedelse
Steg 1
Skär skinnet på ankbröstet i ett diamantmönster och salta ordentligt. Lägg med skinnsidan nedåt i en kall panna och stek på medelvärme i ca. 10 minuter tills skinnet är knaprigt. Vänd och stek i ytterligare 3-4 minuter. Tillaga sedan i ugnen på galler i 160 °C över-/undervärme i ca. 10 minuter tills önskad färdighetsgrad uppnås. Efter tillagning, låt stå i minst 5 minuter och skär sedan upp.
Steg 2
Fräs löken i smör i en panna på medelvärme i ca. 5 minuter tills gyllenbrunt. Deglasera med Kikkoman Kimchi Chilisås, Kikkoman Sojasås och mangopuré. Tillsätt russin och vatten, blanda väl, täck över och koka på låg värme i ca. 10 minuter.
Steg 3
Blanchera broccolibuktionerna i saltat vatten i 1-2 minuter och skölj sedan snabbt i kallt vatten.
Steg 4
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och ställ åt sidan tills de behövs.
Steg 5
Blanda nudlarna med såsen och lägg upp på tallrikar. Lägg det skivade ankbröstet ovanpå och garnera med salladslöken, jordnötterna och broccolin.
Tip:
Såsen kan göras i förväg!
Recept-ID: F1055
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer