

Veganska ostmakaroner med gomitinudlar
Total tid
30 Min.
7 Min. Tid för förberedelse
23 Min. Tillagningstid
Mac 'n' cheese med en twist - dessa makaroner innehåller ingen ost alls! Istället används pumpa, jästflingor och, för den där extra speciella umamismaken, Kikkoman sojaås– ett veganskt alternativ som inte kompromissar med smaken.
Ingredienser
10 Portioner
Till såsen:
100 ml
solrosolja
150 g
lök, hackad
25 g
vitlöksklyftor, skivade
1 ½ kg
Hokkaidopumpa, tärnad (ca 2 x 2 cm)
350 g
cashewnötter
900 ml
kokosmjölk
60 g
jästflingor
25 g
rökt paprikapulver
Till pastan:
800 g
gomiti (armbågsmakaroner)
Till servering:
50 g
gräslök, finhackad
–
Allergener:
gluten, sojabönor, trädnötter
Totalvikt per portion:
430 g
Vikt per ingrediens:
Pasta ca. 150 g - Sås ca. 280 g - Garnering ca. 0,5 g
Förberedelse
Steg 1
- Hetta upp oljan i en panna. Fräs löken i ca. 2 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i ca. 1 minut. Tillsätt den tärnade pumpan, cashewnötterna, kokosmjölken, jästflingorna, Kikkoman sojasås och paprikapulver. Täck över och koka på medelvärme i cirka 15 minuter tills pumpan är genomstekt. Puréa i minst 4 minuter tills såsen är silkeslen.
Steg 2
Koka pastan i cirka 5 minuter och lägg i den varma, kokta såsen.
Steg 3
- Servera nudlarna på ett fat och strö över den finhackade gräslöken.
Tip:
Mosa såsen i en snabbmixer för att få en finare konsistens. För ett ännu jämnare resultat, sila såsen genom en sil.
Recept-ID: F1002
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer