Vegansk fish & chips med selleri och ärtor
Vegansk fish & chips med selleri och ärtor

Vegansk fish & chips med selleri och ärtor

Total tid 1 tim. 20 Min.
40 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Kikkoman sojasås ger denna maträtt en autentisk, havsinspirerad smak. Selleri, tillagad i grönsaksbuljong med tång, får en unik, fiskliknande smak som ger djup och fyllighet till rätten.

Ingredienser

10 Portioner

Till “fisken”:

1 kg
rotselleri, skivad (1 cm tjock)
2 liter
grönsaksbuljong
50 g
ark nori tång
5 g
hel kryddpeppar
1 g
lagerblad (ca 1–2 blad)
5 g
korianderfrön
1 liter
osötad växtbaserad mjölk (t.ex. soja, ris)
100 g
vetemjöl
2 g
mald svartpeppar efter smak
10 g
fiskkrydda (valfritt)
100 ml
vegetabilisk olja för stekning (t.ex. rapsolja)

Till ärtorna:

1 kg
frysta ärtor
2 g
salt
50 ml
olivolja

Dipp med örter:

50 g
vegansk majonnäs
400 g
vegansk yoghurt
 ½ g
mald varm paprika eller chiliflakes
20 ml
citronjuice
40 g
gräslök, hackad

Ytterligare:

1 kg
frysta pommes frites
Allergener:
1. Spannmål innehållandes gluten 6. Soja- och sojabaserade produkter
Totalvikt per portion:
390 g
Vikt per ingrediens:
  • 120 g rotselleri
  • 120 g pommes frites
  • 100 g ärtor
  • 50 g dipp

Förberedelse

Steg 1

Koka sellerin i grönsaksbuljongen med 20 g av nori-tången, kryddpeppar, lagerblad, koriander och Kikkoman sojasås i ca 15-20 minuter. Sellerin ska vara mjuk. Häll av buljongen och lägg på en tallrik.

Steg 2

Skär nästa 20 g nori-ark i 3-5 cm långa remsor med en sax.

Steg 3

Blanchera ärtorna i kokande saltat vatten i 3 minuter. När de svalnat, tillsätt Kikkoman Ponzu citron och olivolja och mixa tills det är slätt.

Steg 4

Blanda majonnäsen med yoghurten, Kikkoman sojasås, kryddig paprika eller chiliflakes, citronjuice och hackad gräslök.

Steg 5

Skär fiskformar ur de kokta selleriskivorna, eller skär dem helt enkelt i rektanglar för att göra “fish fingers”.

Steg 6

Häll den växtbaserade drycken i den första skålen. Till den andra skålen, tillsätt mjölet blandat med svartpeppar, finhacka sedan och tillsätt 10 g av nori-arket. Tillsätt eventuellt fiskkrydda och blanda väl.

Steg 7

Blötlägg ett skuret noriark i den växtbaserade drycken och linda det sedan runt en bit selleri. Häll i mjöl, doppa sedan igen i den växtbaserade drycken och täck med mjöl en gång till. Gör samma sak med varje bit selleri.

Steg 8

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i de täckta selleribitarna och stek i 3-5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.

Steg 9

Stek dina pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen eller grädda dem i ugnen i ca 15 minuter.

Steg 10

Servera den stekta sellerin med ärtpurén, såsen och pommes frites.

Tips:

Den här rätten kan serveras antingen på ett fat med krispig fisk och pommes frites eller i pappersstrutar med långa pommes frites och en dippsås som tillbehör.
Du kan ersätta Kikkoman sojasås med Kikkoman sojasås mindre salt, beroende på vad du föredrar.

Recept-ID: F1082

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.