

Vegansk fish & chips med selleri och ärtor
Kikkoman sojasås ger denna maträtt en autentisk, havsinspirerad smak. Selleri, tillagad i grönsaksbuljong med tång, får en unik, fiskliknande smak som ger djup och fyllighet till rätten.
Ingredienser
Till “fisken”:
Till ärtorna:
Dipp med örter:
Ytterligare:
- 120 g rotselleri
- 120 g pommes frites
- 100 g ärtor
- 50 g dipp
Förberedelse
Steg 1
Koka sellerin i grönsaksbuljongen med 20 g av nori-tången, kryddpeppar, lagerblad, koriander och Kikkoman sojasås i ca 15-20 minuter. Sellerin ska vara mjuk. Häll av buljongen och lägg på en tallrik.
Steg 2
Skär nästa 20 g nori-ark i 3-5 cm långa remsor med en sax.
Steg 3
Blanchera ärtorna i kokande saltat vatten i 3 minuter. När de svalnat, tillsätt Kikkoman Ponzu citron och olivolja och mixa tills det är slätt.
Steg 4
Blanda majonnäsen med yoghurten, Kikkoman sojasås, kryddig paprika eller chiliflakes, citronjuice och hackad gräslök.
Steg 5
Skär fiskformar ur de kokta selleriskivorna, eller skär dem helt enkelt i rektanglar för att göra “fish fingers”.
Steg 6
Häll den växtbaserade drycken i den första skålen. Till den andra skålen, tillsätt mjölet blandat med svartpeppar, finhacka sedan och tillsätt 10 g av nori-arket. Tillsätt eventuellt fiskkrydda och blanda väl.
Steg 7
Blötlägg ett skuret noriark i den växtbaserade drycken och linda det sedan runt en bit selleri. Häll i mjöl, doppa sedan igen i den växtbaserade drycken och täck med mjöl en gång till. Gör samma sak med varje bit selleri.
Steg 8
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i de täckta selleribitarna och stek i 3-5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Steg 9
Stek dina pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen eller grädda dem i ugnen i ca 15 minuter.
Steg 10
Servera den stekta sellerin med ärtpurén, såsen och pommes frites.
Tips:
Den här rätten kan serveras antingen på ett fat med krispig fisk och pommes frites eller i pappersstrutar med långa pommes frites och en dippsås som tillbehör.
Du kan ersätta Kikkoman sojasås med Kikkoman sojasås mindre salt, beroende på vad du föredrar.
Recept-ID: F1082
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer