Umami polentachips med citrusmajonäs
Umami polentachips med citrusmajonäs

Umami polentachips med citrusmajonäs

Total tid 20 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
3 tim. väntetid

Pommes frites utan potatis? Ja, det är möjligt! Våra umami polenta pommes frites (chips) gjorda av polenta är beviset. Kikkoman sojasås och Kikkoman Ponzu Citron ger en djup smak, med den sistnämnda i citrusmajonäsen.

Ingredienser

10 Portioner

Till chipsen:

1 liter
vatten eller grönsaksfond
400 g
polenta
75 g
riven parmesan
15 g
tryffelpasta
2 g
malen peppar
Solrosolja till stekning

Till citrusmajonäsen:

100 g
helt ägg
10 g
citronskal
12 g
apelsinskal
10 g
finhackad vitlök
5 g
salt
700 ml
solrosolja

Dessutom:

10 
citronklyftor
10 g
rökta saltflingor
Allergener:
ägg, sojabönor, gluten, selleri
Totalvikt per portion:
215 g
Vikt per ingrediens:

Polenta chips, ca. 136 g - Citrusmajonäs, ca. 78 g - Rökt salt + citronklyfta till garnering, ca. 1 g

Förberedelse

Steg 1

Koka upp vattnet eller grönsaksbuljongen i en kastrull. Vispa gradvis i polentan för att undvika klumpar. Sjud på låg värme i ca. 10 minuter, rör om då och då och smaka av med Kikkoman sojasås, peppar, parmesanost och tryffelpasta. Häll polentan på en 1/1 ugnsplåt klädd med smörpapper, bred ut den och låt svalna i kylen i 3-4 timmar. Tillsätt ägg, citronskal, apelsinskal, Kikkoman Ponzu citron, vitlök och salt i en mixer och blanda kort. Kör mixern på lägsta inställningen och häll i oljan i en tunn stråle tills en tjock, krämig majonnäs bildas. När polentablandningen har stelnat skär du chips (ca 1,5 cm tjocka) med en vass kniv och friterar i het olja vid 175 °C i 5 minuter tills de är gyllenbruna. Servera chipsen toppade med majonnäs, citronklyftor och rökt salt.

Steg 2

Pour the polenta onto a 1/1 gastro baking tray lined with greaseproof paper, spread it out and cool in the fridge for 3-4 hours.

Steg 3

Add the egg, lemon zest, orange zest, Kikkoman Ponzu Lemon, garlic and salt to a blender and mix briefly. Run the blender on the lowest setting and pour in the oil in a thin stream until a thick, creamy mayonnaise is formed.

Steg 4

Once the polenta mixture has set, cut into chips (approx 1.5 cm thick) with a sharp knife and deep-fry in hot oil at 175 °C for 5 minutes until golden brown.

Steg 5

Serve the chips topped with the mayo, lemon wedges and smoked salt.

Tip:

För ett krispigare resultat, frys in polentachipsen före stekning; då kan de även tillagas i större mängder. Stek två gånger för ännu knaprigare chips.

Recept-ID: F1042

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.