

Umami polentachips med citrusmajonäs
Pommes frites utan potatis? Ja, det är möjligt! Våra umami polenta pommes frites (chips) gjorda av polenta är beviset. Kikkoman sojasås och Kikkoman Ponzu Citron ger en djup smak, med den sistnämnda i citrusmajonäsen.
Ingredienser
Till chipsen:
Till citrusmajonäsen:
Dessutom:
Polenta chips, ca. 136 g - Citrusmajonäs, ca. 78 g - Rökt salt + citronklyfta till garnering, ca. 1 g
Förberedelse
Steg 1
Koka upp vattnet eller grönsaksbuljongen i en kastrull. Vispa gradvis i polentan för att undvika klumpar. Sjud på låg värme i ca. 10 minuter, rör om då och då och smaka av med Kikkoman sojasås, peppar, parmesanost och tryffelpasta. Häll polentan på en 1/1 ugnsplåt klädd med smörpapper, bred ut den och låt svalna i kylen i 3-4 timmar. Tillsätt ägg, citronskal, apelsinskal, Kikkoman Ponzu citron, vitlök och salt i en mixer och blanda kort. Kör mixern på lägsta inställningen och häll i oljan i en tunn stråle tills en tjock, krämig majonnäs bildas. När polentablandningen har stelnat skär du chips (ca 1,5 cm tjocka) med en vass kniv och friterar i het olja vid 175 °C i 5 minuter tills de är gyllenbruna. Servera chipsen toppade med majonnäs, citronklyftor och rökt salt.
Steg 2
Pour the polenta onto a 1/1 gastro baking tray lined with greaseproof paper, spread it out and cool in the fridge for 3-4 hours.
Steg 3
Add the egg, lemon zest, orange zest, Kikkoman Ponzu Lemon, garlic and salt to a blender and mix briefly. Run the blender on the lowest setting and pour in the oil in a thin stream until a thick, creamy mayonnaise is formed.
Steg 4
Once the polenta mixture has set, cut into chips (approx 1.5 cm thick) with a sharp knife and deep-fry in hot oil at 175 °C for 5 minutes until golden brown.
Steg 5
Serve the chips topped with the mayo, lemon wedges and smoked salt.
Tip:
För ett krispigare resultat, frys in polentachipsen före stekning; då kan de även tillagas i större mängder. Stek två gånger för ännu knaprigare chips.
Recept-ID: F1042
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer