

Torsk- och potatiskroketter med tomatsås
Torsk- och potatiskroketter finns traditionellt i det portugisiska köket. Vi lägger till en asiatisk twist till rätten med Kikkoman Glutenfri sojasås.
Ingredienser
För kroketterna:
Till såsen:
Till garneringen:
Kroketter 225 g (9 kroketter à ca 25 g vardera) - Sås 40 g
Förberedelse
Steg 1
Lägg torsken i en skål. Mosa potatisen med en potatispress och blanda med ägg, persilja, muskotnöt, citronskal och Kikkoman glutenfri sojasås.
Steg 2
Forma små kroketter av blandningen, rulla i ströbrödet och stek sedan i olja på ca. 175 °C i ca. 3 minuter tills de är gyllenbruna.
Steg 3
Rosta anisen i en torr stekpanna. Tillsätt och bryn smöret. När det är brunt, tillsätt honung, risvinäger, Kikkoman glutenfri sojasås, skållade tomater och tamarindpasta. Sjud allt i ca 5 minuter på låg värme.
Steg 4
Häll upp såsen på tallrikar, arrangera kroketterna ovanpå och servera garnerat med citronklyftorna.
Tip:
För ett enhetligt resultat, häll blandningen i en spritspåse och krama ur långa remsor. Skär dessa i önskad längd med en degskrapa.
Recept-ID: F1027
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer












