

Torsk i puttanescasås
Den här rätten hämtar inspiration från italiensk pasta a la puttanesca och innehåller torsk i en puttanescasås. Den hemliga ingrediensen är Kikkoman Ponzu citron för en fräsch och syrlig touch.
Ingredienser
Till såsen:
Till couscousen:
För fisken:
Fiskfilé, ca. 160 g - Sås, ca. 100 g - Couscous, ca. 110 g
Förberedelse
Steg 1
Fräs lök och vitlök i en panna med olivolja tills det blir genomskinligt. Tillsätt kapris, ansjovis, oliver, skållade tomater, Kikkoman Ponzu citron och socker. Sänk på medelvärme i ca. 10 minuter.
Steg 2
Koka upp grönsaksbuljongen, häll över couscousen och låt dra i 10 minuter.
Steg 3
Tillsätt gurkan, Kikkoman Ponzu citron och olivolja till couscousen.
Steg 4
Skär torsken i bitar, täck med mjöl stek dem i en het panna med vegetabilisk olja tills de är gyllenbruna.
Steg 5
Lägg upp couscoussalladen på tallrikarna, skeda över såsen och lägg fisken ovanpå. Servera garnerad med persiljan.
Tip:
Pudra över fisken med lite mjöl så att den inte fastnar i pannan.
Recept-ID: F1031
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer