

Tofu- och auberginespett
Trendiga street food-grönsaker: dessa aubergine- och tofuspett görs inte bara på nolltid, de kan också förändras med andra grönsaker i säsong. Såsen med asiatiska svampar och Kikkoman Teriyaki Marinad ger rätten en söt och kryddig smak.
Förberedelse
Grillspett: Skär tofun och auberginen i lika stora bitar, tillsätt Kikkoman Teriyaki Marinad och marinera i 15 minuter. Ta bort från marinaden, trä på spett och grilla i ca 10 minuter tills auberginen är mjuk. Spara marinaden!
Sås: Fräs ingefära och vitlök i olja, tillsätt sedan shimeji-svamp och fräs i 2 minuter. Tillsätt honung och marinad och reducera.
Till servering: Ordna spett, häll över sås och strössla med hackad gräslök och rostade sesamfrön. Servera med ris om så önskas.
Recept-ID: F1024
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer