Tofu- och auberginespett
Tofu- och auberginespett

Tofu- och auberginespett

Total tid 35 Min.

Trendiga street food-grönsaker: dessa aubergine- och tofuspett görs inte bara på nolltid, de kan också förändras med andra grönsaker i säsong. Såsen med asiatiska svampar och Kikkoman Teriyaki Marinad ger rätten en söt och kryddig smak.

Ingredienser

10 Portioner

Spett:

1 kg
japansk aubergine
1 kg
naturlig fast tofu
Spett av trä

Sås:

200 g
honung
4 msk
rapsolja
300 g
rengjorda shimeji-svampar
30 g
vitlök (finhackad)
1 
bit ingefära, finhackad

Till servering:

50 g
gräslök (finhackad)
40 g
vita rostade sesamfrön
Valfritt: kokat ris

Förberedelse

Grillspett: Skär tofun och auberginen i lika stora bitar, tillsätt Kikkoman Teriyaki Marinad och marinera i 15 minuter. Ta bort från marinaden, trä på spett och grilla i ca 10 minuter tills auberginen är mjuk. Spara marinaden! 
Sås: Fräs ingefära och vitlök i olja, tillsätt sedan shimeji-svamp och fräs i 2 minuter. Tillsätt honung och marinad och reducera.
Till servering: Ordna spett, häll över sås och strössla med hackad gräslök och rostade sesamfrön. Servera med ris om så önskas.

Recept-ID: F1024

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.