

Tofu in jalapeño crust with coconut-peanut sauce and okra
Den här veganska rätten kommer säkerligen att imponera på dina gäster: Karibien möter Japan med vår jalapeño-smultofu, krämig jordnötssås och sötpotatis. Den söta och kryddiga smaken av Kikkoman Teriyaki woksås och Kikkoman sojasås ger rätten en omisskännlig japansk touch.
Ingredienser
Till sötpotatisen:
Till såsen:
Till tofun:
Till garnering:
Sötpotatis ca. 150 g - Sås ca. 50 g - Friterad tofu ca. 165 g - Garnering ca. 3 g
Förberedelse
Steg 1
Blanda sötpotatisen med Kikkoman Woksås - Teriyaki, 5 spice pulver, salt och olja och marinera sötpotatisen i blandningen. Lägg allt på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i 30 minuter på 180 °C på fläktinställningen.
Steg 2
Tillsätt jordnötssmör, tom ka-pasta, risvinäger och kokosmjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt okran och låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med Kikkoman sojasås.
Steg 3
Blanda kikärtsmjölet med vattnet, Kikkoman sojasås och jalapeños till en slät smet. Täck tofubitarna med smeten och fritera i 2-3 minuter i 175°C i het olja tills de är gyllenbruna.
Steg 4
Lägg upp sötpotatisen och tofun på tallrikar. Toppa med såsen och servera garnerad med salladslöken och sesamfrön.
Tip:
Fritera tofun igen kort precis innan servering så den blir fin och krispig på tallriken.
Recept-ID: F1052
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer