

Thailändsk limesoppa med tofu, lax och räkor
Smakbomb i thailändsk stil: Denna lätta soppa med lime och citrongräs doftar ljuvligt exotiskt, lax, räkor massor av grönsaker och tofu gör den fylld av kraft. Kikkoman sojasås avrundar smaken fint.
Ingredienser
Soppa:
Till servering:
Förberedelse
Soppan: Stek vitlök, ingefära och chili i olja tills de börjar släppa sin arom. Ta bort skinn och ben från laxen och skär både den och tofun i tärningar. Skär auberginen i halvor eller fjärdedelar. Skär svampen i strimlor. Hacka moroten i tändstickor. Skär sockerärtorna i tredjedelar. Värm grönsaksbuljongen och kaffirlimebladen i en stor kastrull. Hacka citrongräset och låt det koka i cirka 15 minuter. Efter denna tid, tillsätt kokosmjölken, grönsakerna (förutom broccolin), Kikkoman sojasås och fisksås. Koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt broccoli och thaibasilika och koka i 5 minuter. Till sist tillsätt limejuicen, fisken, tofun och räkorna. Koka i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Till servering: strö över thaibasilika och korianderblad, servera med limeklyftor.
Recept-ID: F1023
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer












