Teriyaki öl-fläsklägg med udon
Teriyaki öl-fläsklägg med udon

Teriyaki öl-fläsklägg med udon

Total tid 2 tim. 15 Min.
45 Min. Tid för förberedelse
45 Min. Tillagningstid
45 Min. Tillagningstid

Den bayerska klassikern omtolkad som en wokrätt i japansk stil. Vem hade trott att fläsklägg och Kikkoman sojasås skulle komplettera varandra så bra.

Ingredienser

10 Portioner

För fläsklägg:

2 kg
fläsklägg (820 g nettovikt kokt och benfritt)
10 g
pepparkorn
2 g
lagerblad

Till såsen:

150 g
hackad schalottenlök
15 g
hackad vitlök
25 g
hackad ingefära
50 ml
rapsolja
1 ¼ liter
mörk öl
25 g
honung
300 g
fryst edamamebönor
500 g
röd paprika, skuren i strimlor
100 g
smör i flingor
60 g
majsmjöl
160 ml
vatten

Dessutom:

2 kg
udonnudlar
20 g
sesamfrön
Allergener:
Laktos, sesamfrön, soja, gluten
Totalvikt per portion:
450 g
Vikt per ingrediens:
Udonnudlar, ca. 200 g - Kött, ca. 80 g - Grönsaker, ca. 70 g - Sås, ca. 100 g - Sesamfrön, ca. 2 g som garnering

Förberedelse

Steg 1

Koka fläskläggen i en tryckkokare med vatten, peppar och lagerblad i 45 minuter tills de är mjuka. Ta bort benet och strimla köttet. Ställ åt sidan tills vidare bearbetning.

Steg 2

Fräs schalottenlök, vitlök och ingefära i 1 minut i hälften av rapsoljan. Deglasera med ölet och Kikkoman sojasås. Tillsätt honungen och reducera såsen till en liter på medelvärme i ca. 45 minuter.

Steg 3

Fräs röd paprika och edamamebönor i resterande olja i en kastrull i ca. 5 minuter.

Steg 4

Tillsätt smöret i såsen. Blanda majsmjölet med vattnet och använd det för att göra såsen tjockare. Sänk värmen, tillsätt grönsakerna och köttet i såsen och håll varmt.

Steg 5

Koka udonnudlarna i saltat vatten i ca. 1 minut. Värm upp delar av udonnudlarna med köttet, grönsakerna och såsen i en liten kastrull och servera garnerad med sesamfröna.

Tip:

Om du vill förvara udonnudlarna för senare, rör i lite olja efter tillagning för att förhindra att de klibbar ihop och förvara dem på en sval plats.
Förbered fläskläggen medan de fortfarande är varma, så separerar köttet lättare från benet.

Recept-ID: F1029

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.