

Teriyaki öl-fläsklägg med udon
Den bayerska klassikern omtolkad som en wokrätt i japansk stil. Vem hade trott att fläsklägg och Kikkoman sojasås skulle komplettera varandra så bra.
Ingredienser
För fläsklägg:
Till såsen:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
Koka fläskläggen i en tryckkokare med vatten, peppar och lagerblad i 45 minuter tills de är mjuka. Ta bort benet och strimla köttet. Ställ åt sidan tills vidare bearbetning.
Steg 2
Fräs schalottenlök, vitlök och ingefära i 1 minut i hälften av rapsoljan. Deglasera med ölet och Kikkoman sojasås. Tillsätt honungen och reducera såsen till en liter på medelvärme i ca. 45 minuter.
Steg 3
Fräs röd paprika och edamamebönor i resterande olja i en kastrull i ca. 5 minuter.
Steg 4
Tillsätt smöret i såsen. Blanda majsmjölet med vattnet och använd det för att göra såsen tjockare. Sänk värmen, tillsätt grönsakerna och köttet i såsen och håll varmt.
Steg 5
Koka udonnudlarna i saltat vatten i ca. 1 minut. Värm upp delar av udonnudlarna med köttet, grönsakerna och såsen i en liten kastrull och servera garnerad med sesamfröna.
Tip:
Om du vill förvara udonnudlarna för senare, rör i lite olja efter tillagning för att förhindra att de klibbar ihop och förvara dem på en sval plats.
Förbered fläskläggen medan de fortfarande är varma, så separerar köttet lättare från benet.
Recept-ID: F1029
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer