

Teriyaki lax med sötpotatisgrönsaker
Den här laxen är särskilt välsmakande: den får inte bara en kryddig-söt smak från Kikkoman Woksås - Teriyaki, utan den tillagas också försiktigt på bädden av sötpotatis och zucchini i ugnen. Oemotståndlig!
Ingredienser
Till laxen:
Till servering:
Lax ca. 145 g - Grönsaker ca. 300 g - Garnering ca. 13 g
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 200 ˚C . Blanda zucchini och sötpotatis med salt, peppar, rapsolja och balsamvinäger. Bred ut grönsakerna på en platt ugnsplåt klädd med smörpapper och grädda i ugnen i 20 minuter.
Steg 2
Pensla laxen med Kikkoman Woksås - Teriyaki, lägg på bädden av grönsaker och grädda i ytterligare 10 minuter.
Steg 3
Servera laxen med grönsakerna på tallrikar, ringla över Kikkoman Woksås - Teriyaki och limejuice, garnera sedan med salladslöken och sesamfrön.
Tip:
Lämna lite utrymme mellan grönsakerna på plåten så de rostas jämnare.
Recept-ID: F1062
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer