

Tempura öring med ananas och litchi
Smakfullt möter fruktigt med dessa krispiga fiskspett. Krispigheten kommer från Kikkoman Panko, tillsammans med ananas och litchi i en fruktig-kryddig sås med Kikkoman Poke sås.
Ingredienser
För fisken:
Till tillbehören:
Förberedelse
Steg 1
Lägg bitarna av regnbågen i en skål och marinera i Kikkoman sås för Poke Bowl i 5 minuter. Trä sedan de marinerade fiskremsorna i ett sicksackmönster på spetten.
Steg 2
Blanda tempura, salt och kallt vatten till en slät smet. Doppa fiskspetten i denna tempurablandning. Häll sedan i Kikkoman Panko och stek i het olja vid 175 °C i 5 minuter tills de är gyllenbruna.
Steg 3
Blanda quinoan med riset och dela upp i skålar. Ordna ananas, litchi, gurka och groddar ovanpå. Toppa med fiskspetten och smaka av med Kikkoman sås till Poke Bowl. Servera garnerad med koriander, citronklyftor och sesamfrön.
Tip:
För bästa resultat, dela filéerna på hälften, längs mitten på längden. Detta ger dig en remsa per spett. Tempurapaneringen kan smaksättas med kryddor efter önskemål.
Recept-ID: F1046
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer