

Tempura-lax Poke Bowl med couscous
"Poke" på hawaiiska betyder "att skära i bitar", "tempura" syftar på friterade rätter på japanska. Denna Poke Bowl kombinerar det bästa av två världar med krispig lax, färska grönsaker, stekta kokbananer och couscous.
Ingredienser
Fisk:
Sallad:
Till servering:
Förberedelse
Fisk: Tärna lax och marinera i Kikkoman Poke sås i 5 minuter. Blanda tempuramjöl och vatten. Ta bort laxen från marinaden, dra den genom smeten och fritera tills den är gyllenbrun.
Sallad: Förbered couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Halvera tomater, skär paprika i strimlor, gurka i halvmånar och mango i små tärningar. Skala kokbananerna, skär var och en i fyra bitar och fritera. Blanda majonnäs med limejuice och koriander.
Till servering: Lägg couscousen i botten av skålen, arrangera grönsaker, mjölbananer och laxtempura ovanpå. Häll över koriandermajonnäs och Kikkoman Poke sås och strö över sesamfrön samt gräslök.
Recept-ID: F1020
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer