Tempura-lax Poke Bowl med couscous
Tempura-lax Poke Bowl med couscous

Tempura-lax Poke Bowl med couscous

Total tid 25 Min.

"Poke" på hawaiiska betyder "att skära i bitar", "tempura" syftar på friterade rätter på japanska. Denna Poke Bowl kombinerar det bästa av två världar med krispig lax, färska grönsaker, stekta kokbananer och couscous.

Ingredienser

10 Portioner

Fisk:

100 g
tempuramjöl
200 ml
vatten
800 g
laxfilé
3 liter
matolja till stekning

Sallad:

500 g
körsbärstomater
400 g
paprika
400 g
gurka
600 g
kokbananer
300 g
mango
500 g
couscous

Till servering:

300 g
majonnäs
50 ml
limejuice
4 msk
gräslök, finhackad
4 tsk
koriander, finhackad
4 tsk
svarta sesamfrön

Förberedelse

Fisk: Tärna lax och marinera i Kikkoman Poke sås i 5 minuter. Blanda tempuramjöl och vatten. Ta bort laxen från marinaden, dra den genom  smeten och fritera tills den är gyllenbrun.
 
Sallad: Förbered couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Halvera tomater, skär paprika i strimlor, gurka i halvmånar och mango i små tärningar. Skala kokbananerna, skär var och en i fyra bitar och fritera. Blanda majonnäs med limejuice och koriander.
 
Till servering: Lägg couscousen i botten av skålen, arrangera grönsaker, mjölbananer och laxtempura ovanpå. Häll över koriandermajonnäs och Kikkoman Poke sås och strö över sesamfrön samt gräslök.

Recept-ID: F1020

Recept som PDF

ladda ner PDF

Upptäck mer

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.