

Stekt svamp à la tonkatsu med sötpotatischips
Tonkatsu - idag serverar vi en vegetarisk version av den japanska klassikern med ostronsvamp. Kikkoman Teriyakimarinad ger en autentisk smak till paneringen med ströbröd.
Ingredienser
Till salladen:
Till svampen:
Dessutom:
Svamp, ca. 140 g - Sötpotatischips, ca. 100 g - Sallad, ca. 120 g
Förberedelse
Steg 1
Lägg grönsakerna till salladen i en stor skål. Blanda vinäger, socker och salt, lägg sedan till grönsakerna och låt marinera i kylen tills de ska serveras.
Steg 2
Värm oljan till 175 °C. Förbered för panering: Fyll en skål med mjöl. I den andra: blanda ägget med Kikkoman Teriyakimarinad, och i en tredje, placera Kikkoman Panko.
Steg 3
Täck svampen med mjöl, doppa dem i äggblandningen och rulla dem sedan i Kikkoman Panko. Stek i den heta oljan i 2-3 minuter.
Steg 4
Fritera under tiden sötpotatischipsen i het olja i 175 °C i ca. 4 minuter.
Steg 5
Garnera sötpotatischipsen och svampen med gräslöken. Servera med salladen i en separat skål.
Tip:
För en speciell twist kan du lägga till olika torra kryddor eller sesamfrön till Kikkoman Panko ströbrödet.
Recept-ID: F1033
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer