

Stekt ris med bondbönor & sojasås
Den här rätten är fylld med djärva asiatiska smaker, tack vare Kikkoman sojasås. I kombination med gochujangpasta och grönsaksbuljong skapar det en perfekt balanserad rätt med aromatiskt djup, idealisk för veganer och vegetarianer.
Ingredienser
Till riset:
Till grönsakssåsen:
För garnering:
- 120 g ris
- 200 g grönsakssås
Förberedelse
Steg 1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och ställ sedan kallt i cirka 25 minuter.
Steg 2
Hetta upp 10 ml sesamolja i en non-stick panna och stek riset i cirka 10 minuter.
Steg 3
Blanchera bondbönorna i saltat kokande vatten i 3 minuter. Låt rinna av, kyl sedan i kallt vatten och ta bort skalet.
Steg 4
Tvätta och torka pak choi eller rädisabladen. Blanchera sockerärtorna och mungbönsgroddarna i kokande vatten i cirka 10 sekunder, kyl sedan i kallt vatten.
Steg 5
Rosta pepparkornen i torr panna tills de börjar dofta intensivt, krossa sedan grovt med en mortel.
Steg 6
Hetta upp de återstående 10 ml sesamolja i en panna, tillsätt lök och vitlök och fräs i 3 minuter. Tillsätt gochujangpasta, pepparkorn, sesam, chiliflakes och socker och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt vinet och Kikkoman sojasås mindre salt och låt koka upp. Tillsätt grönsaksbuljongen, bondbönorna, ärtorna, pak choi-bladen och mungbönor. Koka i 5 minuter när det börjat koka. Om konsistensen är för rinnig kan du tjockna den något med potatismjöl.
Steg 7
Värm upp det stekta riset, häll upp i skålar och toppa med grönsakssåsen. Garnera med örterna och servera genast.
Tips:
Du kan använda vilken grodd som helst till den här rätten, men ju kryddigare smak desto bättre.
Recept-ID: F1093
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer












