Stekt ris med bondbönor & sojasås
Stekt ris med bondbönor & sojasås

Stekt ris med bondbönor & sojasås

Total tid 1 tim.
30 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Den här rätten är fylld med djärva asiatiska smaker, tack vare Kikkoman sojasås. I kombination med gochujangpasta och grönsaksbuljong skapar det en perfekt balanserad rätt med aromatiskt djup, idealisk för veganer och vegetarianer.

Ingredienser

10 Portioner

Till riset:

400 g
fullkornsris
20 ml
sesamolja

Till grönsakssåsen:

900 g
bondbönor (kan frysas)
2 g
salt
200 g
pak choi (eller rödbetor/rädisblad)
500 g
sockerärtor
120 g
mungbönsgroddar
5 g
svartpepparkorn
300 g
rödlök, skalad och skivad i långa klyftor
25 g
vitlök, skalad och hackad
10 g
gochujangpasta
30 g
vita sesamfrön
6 g
chiliflakes
10 g
socker
100 ml
torrt rött vin
400 ml
grönsaksbuljong
5 g
potatismjöl (valfritt)

För garnering:

5 g
örter till garnering (t.ex. koriander eller persilja)
Allergener:
6. Soja- och sojabaserade produkter 11 Sesamfrön och sesambaserade produkter 12. Svaveldioxid och sulfiter (i vinet)
Totalvikt per portion:
320 g
Vikt per ingrediens:
  • 120 g ris
  • 200 g grönsakssås

Förberedelse

Steg 1

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och ställ sedan kallt i cirka 25 minuter.

Steg 2

Hetta upp 10 ml sesamolja i en non-stick panna och stek riset i cirka 10 minuter.

Steg 3

Blanchera bondbönorna i saltat kokande vatten i 3 minuter. Låt rinna av, kyl sedan i kallt vatten och ta bort skalet.

Steg 4

Tvätta och torka pak choi eller rädisabladen. Blanchera sockerärtorna och mungbönsgroddarna i kokande vatten i cirka 10 sekunder, kyl sedan i kallt vatten.

Steg 5

Rosta pepparkornen i torr panna tills de börjar dofta intensivt, krossa sedan grovt med en mortel.

Steg 6

Hetta upp de återstående 10 ml sesamolja i en panna, tillsätt lök och vitlök och fräs i 3 minuter. Tillsätt gochujangpasta, pepparkorn, sesam, chiliflakes och socker och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt vinet och Kikkoman sojasås mindre salt och låt koka upp. Tillsätt grönsaksbuljongen, bondbönorna, ärtorna, pak choi-bladen och mungbönor. Koka i 5 minuter när det börjat koka. Om konsistensen är för rinnig kan du tjockna den något med potatismjöl.

Steg 7

Värm upp det stekta riset, häll upp i skålar och toppa med grönsakssåsen. Garnera med örterna och servera genast.

Tips:

Du kan använda vilken grodd som helst till den här rätten, men ju kryddigare smak desto bättre.

Recept-ID: F1093

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.