Spicy Beef Empanadas med grön örtsås
Spicy Beef Empanadas med grön örtsås

Spicy Beef Empanadas med grön örtsås

Total tid 2 tim.

Populära snacks:
I Spanien, Central- och Sydamerika hittar du dessa fyllda dumplings i varje gatuhörn. Saftigt
nötkött, aromatiska kryddor, krispig deg och en uppfriskande mynta-koriandersås - helt enkelt street food när det är som bäst. 

Ingredienser

10 Portioner

Fyllning:

1 kg
nötfärs
2 
lökar
25 g
vitlök
1 
färsk jalapeño
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
mald koriander
1 msk
citronskal
 ½ tsk
rökt paprika
Salta och peppra efter smak

Deg:

1 kg
vetemjöl
1 
ägg
150 ml
kallt vatten
200 g
smör
Salt
Vispat ägg

Örtsås:

250 g
färsk koriander, finhackad
250 g
färsk mynta, finhackad
500 ml
olivolja
Skal och saft av 1 citron
3 
vitlöksklyftor
1 tsk
socker
Salta och peppra efter smak

Förberedelse

Fyllning: Finhacka vitlök och jalapeño, hacka lök och blanda allt med köttfärs, Kikkoman Sojasås, citronskal och kryddor.
 
Deg: Blanda alla ingredienser utom det vispade ägget till en smidig deg, slå in i folie och låt vila i kylen.
Kavla ut den kylda degen tunt och skär ut cirklar. Lägg lite fyllning på varje cirkel och vik till en halvmåne. Lägg dina empanadas på en plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda
i en ugn förvärmd till 180 grader i 30-45 minuter, beroende på storlek.
 
 Örtsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Recept-ID: F1006

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.