

Spicy Beef Empanadas med grön örtsås
Populära snacks:
I Spanien, Central- och Sydamerika hittar du dessa fyllda dumplings i varje gatuhörn. Saftigt
nötkött, aromatiska kryddor, krispig deg och en uppfriskande mynta-koriandersås - helt enkelt street food när det är som bäst.
Ingredienser
Fyllning:
Deg:
Örtsås:
Förberedelse
Fyllning: Finhacka vitlök och jalapeño, hacka lök och blanda allt med köttfärs, Kikkoman Sojasås, citronskal och kryddor.
Deg: Blanda alla ingredienser utom det vispade ägget till en smidig deg, slå in i folie och låt vila i kylen.
Kavla ut den kylda degen tunt och skär ut cirklar. Lägg lite fyllning på varje cirkel och vik till en halvmåne. Lägg dina empanadas på en plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda
i en ugn förvärmd till 180 grader i 30-45 minuter, beroende på storlek.
Örtsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Recept-ID: F1006
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer