

Sobanudlar med fänkålsragout
Total tid
1 tim.
30 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid
Kombinationen av rött vin och Kikkoman sojasås ger bräserad fänkål ett otroligt djup, vilket gör den till stjärnan i denna maträtt med en vackert rik smak.
Ingredienser
10 Portioner
Till nudlarna:
900 g
bovetenudlar
25 ml
olivolja
2 g
nymalen svartpeppar
Till ragu:
400 g
cashewnötter
50 ml
rapsolja
450 g
schalottenlök, finhackad
1 kg
fänkål, tärnad (2 x 2 cm)
350 g
körsbärstomater, halverade
10 g
chilipeppar, finhackad
60 g
tomatpuré
400 ml
veganskt rött vin
30 ml
agavesirap
2 g
nymalen svartpeppar
Till garnering:
5 g
färska örter till garnering (t.ex. fänkålsblad, ärtskott eller persilja)
–
Allergener:
1. Spannmål innehållandes gluten 6. Soja- och sojabaserade produkter 8. Nuts 12. Svaveldioxid och sulfiter
Totalvikt per portion:
400 g
Vikt per ingrediens:
- 180 g nudlar
- 220 g ragout
Förberedelse
Steg 1
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen (ca 4 minuter i saltat vatten). Häll av och skölj med kallt vatten. Blanda med olivoljan, lägg tillbaka i kastrullen och smaka av med nymalen svartpeppar.
Steg 2
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Steg 3
- Hetta upp rapsoljan i en kastrull och fräs schalottenlöken i 5 minuter tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan fänkål och chili och stek på medelvärme i ytterligare 5-10 minuter tills de är mjuka. Tillsätt tomatpurén, Kikkoman sojasås, rostade cashewnötter, halverade körsbärstomater och agavesirap och fräs i ca 1 minut. Tillsätt vinet, låt koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 2 minuter. Krydda med svartpeppar och rör om.
Steg 4
- Servera din ragu med den kokta pastan och garnera med de färska örterna.
Tips:
Du kan ersätta Kikkoman sojasås med Kikkoman sojasås med mindre salt eller Kikkoman Ponzu citron, beroende på vad du föredrar.
Recept-ID: F1085
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer











