

Smørrebröd med sötpotatismousse
Denna skandinaviska klassiker får en fräsch twist med sötpotatismousse. Kikkoman sojasås och Kikkoman Teriyaki Glaze ger rätten ett djup tack vare sin umami.
Ingredienser
Till sötpotatismoussen:
Till pepparrotssåsen:
Till smörgåsen:
Bröd, ca. 65 g - Sötpotatismousse, ca. 80 g - Sillfilé, ca. 50 g - Sås, ca. 40 g
Förberedelse
Steg 1
Koka sötpotatisen i saltat vatten i 20 minuter tills den är mjuk. Låt rinna av, mosa fint i en skål och blanda med grädden och smöret till en slät mousse. Smaksätt med Kikkoman sojasås och peppar och ställ åt sidan.
Steg 2
Blanda gräddfil, pepparrot, curry, senap, Kikkoman Teriyaki Glaze och peppar i en skål. Ställ åt sidan.
Steg 3
Bred ut sötpotatismoussen på de rostade brödskivorna. Toppa med sillfiléerna och ringla över pepparrotssåsen och kapris. Garnera varje brödskiva med en kvist dill och en citronklyfta.
Tip:
Fyll pepparrotssåsen i en klämflaska. Detta gör inte bara såsen lättare att hälla utan gör den också bättre att lagra.
Recept-ID: F1039
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer