

Selleri och Gorgonzola risoni med rosésallad
Selleri och Gorgonzola risoni med rosésallad
Ingredienser
Till risonin:
Till salladen:
- Risoni pasta ca. 300 g
- Sallad ca. 80 g
Förberedelse
Steg 1
Fräs schalottenlök och selleri i en kastrull med smör på medelvärme i 2–3 minuter. Tillsätt risoni och koka i ytterligare 2–3 minuter. Deglasera med det vita vinet och reducera till hälften. Tillsätt grönsaksbuljongen och koka i cirka 12 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen och rör långsamt ner gorgonzolan tills en krämig konsistens bildas. Krydda med salt och peppar efter smak.
Steg 2
Smält smöret i en kastrull och fräs päronet i den i ca 2 minuter. Tillsätt honungen och karamellisera päronet lätt i 1–2 minuter. Deglasera med Kikkoman sojasås och låt koka upp. Tillsätt rosésallad och valnötter och låt salladsbladen vissna något.
Steg 3
Fördela risonin mellan fyra tallrikar, toppa med salladen och servera.
Tips:
Selleri och Gorgonzola risoni med rosésallad
Recept-ID: F1068
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer