Salta räkor och rökta ananasvåfflor
Salta räkor och rökta ananasvåfflor

Salta räkor och rökta ananasvåfflor

Total tid 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
45 Min. väntetid

Ja, salta våfflor! Dessa våfflor utgör den perfekta basen för våra grillade räkor. Smaken av båda tas till en ny nivå med Kikkoman sojasås, vilket skapar den perfekta smakrika kontrasten till den söta och rökiga ananasen.

Ingredienser

10 Portioner

Till våffelsmeten:

220 g
vetemjöl, typ 405
8 g
bakpulver
15 g
socker
120 g
helt ägg
400 g
kärnmjölk
55 g
smält smör + lite till formen

Till räkorna:

5 g
sött paprikapulver
5 g
malen spiskummin
5 g
malda korianderfrön
2 g
cayennepeppar
3 g
mald svartpeppar
30 g
finhackad vitlök
60 ml
olivolja
45 g
citronjuice
750 g
räkor, rensade och skalade (16/20)

Ananasen:

5 g
rökt paprikapulver
10 g
mald kanel
75 g
honung
45 g
citronsaft
250 g
färsk ananas, skuren i lagom stora bitar

Dessutom:

400 g
labneh (avrunnen yoghur
10 g
finhackad koriander
10 g
hackad gräslök
Allergener:
Skaldjur, gluten, ägg, laktos, soja
Totalvikt per portion:
200 g
Vikt per ingrediens:
Våfflor, ca. 80 g - Räkor, ca. 55 g - Ananas, ca. 24 g - Ytterligare pålägg, ca. 40 g

Förberedelse

Steg 1

Blanda mjöl, bakpulver, Kikkoman sojasås och socker i en stor skål. Vispa ägget i en andra skål och blanda med kärnmjölken och det smälta smöret. Tillsätt äggblandningen till mjölet och rör om för att kombinera. Rör inte om för mycket; några klumpar är ok. Tillaga smeten i ett smort våffeljärn.

Steg 2

Blanda paprikan, spiskummin, koriander, cayennepeppar, Kikkoman sojasås, paprika, vitlök, olivolja och citronjuice i en annan skål. Tillsätt räkorna i marinaden, täck väl och låt dra i kylen i minst 15 minuter. Tillaga sedan i en stekpanna eller på grillen i 3-4 minuter.

Steg 3

Blanda den rökta paprikan, kanel, honung och citronjuice i en tredje skål. Marinera ananasbitarna i blandningen i minst 30 minuter. Grilla ananasbitarna på hög värme, i 3-4 minuter, vänd då och då.

Steg 4

Servera våfflorna med labneh, ananas, räkor och färska örter.

Tip:

Låt de gräddade våfflorna svalna på galler. Sedan kan de värmas upp i ugnen eller frysas (de håller i upp till 2 månader).

Recept-ID: F1047

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.