

Salta räkor och rökta ananasvåfflor
Ja, salta våfflor! Dessa våfflor utgör den perfekta basen för våra grillade räkor. Smaken av båda tas till en ny nivå med Kikkoman sojasås, vilket skapar den perfekta smakrika kontrasten till den söta och rökiga ananasen.
Ingredienser
Till våffelsmeten:
Till räkorna:
Ananasen:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
Blanda mjöl, bakpulver, Kikkoman sojasås och socker i en stor skål. Vispa ägget i en andra skål och blanda med kärnmjölken och det smälta smöret. Tillsätt äggblandningen till mjölet och rör om för att kombinera. Rör inte om för mycket; några klumpar är ok. Tillaga smeten i ett smort våffeljärn.
Steg 2
Blanda paprikan, spiskummin, koriander, cayennepeppar, Kikkoman sojasås, paprika, vitlök, olivolja och citronjuice i en annan skål. Tillsätt räkorna i marinaden, täck väl och låt dra i kylen i minst 15 minuter. Tillaga sedan i en stekpanna eller på grillen i 3-4 minuter.
Steg 3
Blanda den rökta paprikan, kanel, honung och citronjuice i en tredje skål. Marinera ananasbitarna i blandningen i minst 30 minuter. Grilla ananasbitarna på hög värme, i 3-4 minuter, vänd då och då.
Steg 4
Servera våfflorna med labneh, ananas, räkor och färska örter.
Tip:
Låt de gräddade våfflorna svalna på galler. Sedan kan de värmas upp i ugnen eller frysas (de håller i upp till 2 månader).
Recept-ID: F1047
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer