

Rösti med laxsashimi och citronsås
Lax och rösti är verkligen en match made in heaven. Vi ger den här klassiska rätten en japansk twist med en söt-syrlig-salt sås med hjälp av Kikkoman Ponzu Lemon.
Ingredienser
För rösti:
Till lax sashimi:
Till såsen:
Dessutom:
Rösti, ca. 70 g - Lax, ca 75 g (3 skivor à ca 25 g vardera) - Purjolök, ca. 10 g - Sås, ca. 20 g
Förberedelse
Steg 1
Riv potatisen grovt, krydda med salt och låt stå i 5 minuter. Krama ur överflödigt vatten (ger ca 1 kg) och forma 10 rösti. Stek i en panna med det klarnade smöret på medelvärme i 5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och håll sedan varmt.
Steg 2
Bryn laxfilén med en bunsenbrännare eller blåslampa tills ytan är lätt rostad. Blanda kryddorna med saltet och strö över fisken. Skär i ca 1 cm tjocka skivor (ca 25 g vardera).
Steg 3
Blanda Kikkoman Ponzu citron med honungen. Rör sedan ner grädde, citronskal och apelsinskal.
Steg 4
Blötlägg purjolöksstrimlorna i isvatten för att göra dem extra krispiga.
Steg 5
Fördela såsen över röstin. Lägg 3 skivor lax på varje rösti och servera garnerad med purjolöksstrimlorna och en citronklyfta.
Tip:
Efter tillagning kan röstin enkelt värmas upp i stekpanna, ugn eller på en grill.
Recept-ID: F1043
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer