Rödbetsburgare med aubergine och sesamsås
Rödbetsburgare med aubergine och sesamsås

Rödbetsburgare med aubergine och sesamsås

Total tid 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
10 Min. väntetid

Redan en vegetarisk street food-klassiker. Istället för kött mellan bröden presenterar vi en rödbets- och hirsbiff. Kikkomans sesamsås ger en orientalisk-asiatisk ton.

Ingredienser

10 Portioner

Till hamburgerbiffarna:

100 g
rå hirs
600 g
rödbetor, förkokta och vakuumförpackade
150 g
finhackad lök
100 g
havreflingor
60 g
malet linfrö
150 ml
balsamvinäger
10 g
spiskummin
10 g
salt

Till pålägg:

700 g
aubergine, tvättad och rengjord
50 ml
balsamvinäger
50 g
lönnsirap
50 ml
rapsolja
10 
rustika veganska hamburgerbröd, ca 60 g styck
100 g
rödlök, skuren i ca. 1 mm tjocka ringar
100 g
rucolasallad, tvättad och rengjord

Till såsen:

10 g
chilipulver
15 g
lönnsirap
5 g
mald koriander
30 ml
citronjuice
Allergener:
sojabönor, gluten, sesam, sulfiter, ägg
Totalvikt per portion:
280 g
Vikt per ingrediens:

Rödbetsbiff, ca. 110 g - Hamburgerbröd (veganskt), ca. 60 g - Aubergine, ca. 50 g - Rucolasallad, ca. 10 g - Lökskivor, ca. 10 g - Sås, ca. 40 g

Förberedelse

Steg 1

Koka 100 g hirs i 500 ml vatten på medelvärme i 10 minuter och låt rinna av i en sil. Ta ut rödbetorna ur förpackningen och riv grovt. Blanda riven rödbeta, tärnad lök, havreflingor, malet linfrö, vinäger, spiskummin, salt och kokt hirs noga och låt stå i 10 minuter. Värm under tiden ugnen (varmluftsugn) till 180 °C.

Steg 2

Forma hamburgerbiffar genom att lägga ca. 130 g av blandningen per portion på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Forma var och en av dem med en kakform (ø 11 cm).

Steg 3

Skiva auberginen i ca. 4 mm tjocka skivor, lägg dem på en andra bakplåt och marinera med vinäger, lönnsirap och olja.

Steg 4

Grädda hamburgerbiffarna och auberginen i ugnen i 15 minuter.

Steg 5

Blanda under tiden Kikkoman Sesamsås, chilipulver, lönnsirap, koriander och citronjuice i en skål.

Steg 6

Fixa burgarna genom att lägga en rödbetsbiff på varje nedre halva av brödet. Toppa med aubergine, rucolasallad, lökskivor, sås och övre halvan av hamburgerbrödet. Smaklig måltid!

Tip:

Rödbetsbiffarna kan lätt frysas in efter tillagning.

Recept-ID: F1030

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.