

Rödbetsburgare med aubergine och sesamsås
Redan en vegetarisk street food-klassiker. Istället för kött mellan bröden presenterar vi en rödbets- och hirsbiff. Kikkomans sesamsås ger en orientalisk-asiatisk ton.
Ingredienser
Till hamburgerbiffarna:
Till pålägg:
Till såsen:
Rödbetsbiff, ca. 110 g - Hamburgerbröd (veganskt), ca. 60 g - Aubergine, ca. 50 g - Rucolasallad, ca. 10 g - Lökskivor, ca. 10 g - Sås, ca. 40 g
Förberedelse
Steg 1
Koka 100 g hirs i 500 ml vatten på medelvärme i 10 minuter och låt rinna av i en sil. Ta ut rödbetorna ur förpackningen och riv grovt. Blanda riven rödbeta, tärnad lök, havreflingor, malet linfrö, vinäger, spiskummin, salt och kokt hirs noga och låt stå i 10 minuter. Värm under tiden ugnen (varmluftsugn) till 180 °C.
Steg 2
Forma hamburgerbiffar genom att lägga ca. 130 g av blandningen per portion på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Forma var och en av dem med en kakform (ø 11 cm).
Steg 3
Skiva auberginen i ca. 4 mm tjocka skivor, lägg dem på en andra bakplåt och marinera med vinäger, lönnsirap och olja.
Steg 4
Grädda hamburgerbiffarna och auberginen i ugnen i 15 minuter.
Steg 5
Blanda under tiden Kikkoman Sesamsås, chilipulver, lönnsirap, koriander och citronjuice i en skål.
Steg 6
Fixa burgarna genom att lägga en rödbetsbiff på varje nedre halva av brödet. Toppa med aubergine, rucolasallad, lökskivor, sås och övre halvan av hamburgerbrödet. Smaklig måltid!
Tip:
Rödbetsbiffarna kan lätt frysas in efter tillagning.
Recept-ID: F1030
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer