

Rigatoni med koreansk BBQ-kyckling
Söt, kryddig och rik - denna läckra pasta med koreansk BBQ-kyckling är en riktig njutning. Den eldiga gochujang-pastan i kombination med Kikkoman sojasås skapar en djärv smak. Toppad med färsk limejuice kommer denna säkerligen att lämna ett bestående intryck på dina gäster.
Ingredienser
Till kycklingen:
Till grönsakssåsen:
Till pastan:
To serve:
Förberedelse
Steg 1
Koka rigatoni i 12 minuter enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 2
Krydda under tiden kycklingtärningarna med saltet och ställ åt sidan i ca. 2 minuter. Hetta upp en tjockbottnad gryta, tillsätt solrosoljan och stek kycklingen i ca 2 minuter.
Steg 3
Tillsätt vitlöken och fräs i ca. 1 minut. Tillsätt svarta bönpasta, Kikkoman sojasås, gochujangpasta och rökt paprikapulver. Koka i ytterligare 3 minuter.
Steg 4
Tillsätt pak choi och röd paprika i pannan och koka i ca. 2 minuter. Rör ner den kokta rigatonin och koka ytterligare en minut.
Steg 5
Servera pastan på djupa tallrikar med limejuice, skivad salladslök och Kikkoman Sesamolja.
Tip:
För en lite tunnare sås sparar du helt enkelt lite pastavatten och lägger i pannan.
Recept-ID: F1004
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer