Raclette arancini med svamptartar
Raclette arancini med svamptartar

Raclette arancini med svamptartar

Total tid 1 tim. 40 Min.
1 tim. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Krispiga-krämiga risbollar från Sicilien möter aromatisk racletteost. Kikkoman sojasås och Kikkoman Wok sås - Teriyaki ger de distinkta söta och smakfulla tonerna.

Ingredienser

10 Portioner

För arancini:

1 ½ liter
kyckling- eller grönsaksbuljong
120 g
finhackad lök
20 g
finhackad vitlök
30 ml
olivolja
450 g
Arborio ris
200 g
riven racletteost
100 g
riven parmesan
15 g
finhackad persilja
200 g
vetemjöl
300 g
ströbröd
250 g
uppvispade hela ägg
Frityrolja

Till tamarindchutney:

320 g
tamarindpuré
120 g
socker
5 g
malen spiskummin
5 g
mald ingefära
125 ml
vatten
300 g
finhackad schalottenlö

Till svamptartaren:

200 g
finhackad knappsvamp
50 g
fint tärnad schalottenlök
10 g
finhackad persilja
20 ml
olivolja
35 ml
citronjuice
2 g
salt
1 g
malen peppar
Allergener:
sojabönor, gluten, sulfiter, ägg, selleri
Totalvikt per portion:
300 g
Vikt per ingrediens:

Arancini (4 stycken à ca 50 g styck), ca. 200 g - Tamarindchutney, ca. 70 g - Svamptartar, ca. 30 g

Förberedelse

Steg 1

Koka upp buljongen i en kastrull. Fräs löken och vitlöken i en kastrull i olivolja på medelvärme i 2-3 minuter utan att bryna. Tillsätt riset och koka i 2 minuter tills det är genomskinligt. Tillsätt buljongen gradvis tills riset absorberar allt (ca 25 minuter). Ta av från värmen och rör ner ost, persilja och Kikkoman sojasås. Låt risblandningen svalna helt.

Steg 2

Forma till golfbollsstora bollar (ca 45 g) och rulla i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i het olja i 175 °C tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Steg 3

Blanda under tiden tamarindpurén, socker, spiskummin, ingefära och Kikkoman Wok sås – Teriyaki med schalottenlök och vatten i en liten kastrull. Sänk på medelvärme tills den tjocknar och har en chutneyliknande konsistens. Låt svalna.

Steg 4

Blanda svampen med schalottenlök, persilja, olivolja och citronjuice i en skål. Smaka av med salt och peppar. Svampen ska bara marineras strax före servering.

Steg 5

Lägg fyra arancini per portion på tallrikar och servera med chutney och svamptataren.

Tip:

För en helt vegetarisk rätt, använd ostar som inte innehåller något animaliskt löpe. Kyl risotton över natten (ca 12 timmar) för optimal konsistens!

Recept-ID: F1045

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.