

Raclette arancini med svamptartar
Krispiga-krämiga risbollar från Sicilien möter aromatisk racletteost. Kikkoman sojasås och Kikkoman Wok sås - Teriyaki ger de distinkta söta och smakfulla tonerna.
Ingredienser
För arancini:
Till tamarindchutney:
Till svamptartaren:
Arancini (4 stycken à ca 50 g styck), ca. 200 g - Tamarindchutney, ca. 70 g - Svamptartar, ca. 30 g
Förberedelse
Steg 1
Koka upp buljongen i en kastrull. Fräs löken och vitlöken i en kastrull i olivolja på medelvärme i 2-3 minuter utan att bryna. Tillsätt riset och koka i 2 minuter tills det är genomskinligt. Tillsätt buljongen gradvis tills riset absorberar allt (ca 25 minuter). Ta av från värmen och rör ner ost, persilja och Kikkoman sojasås. Låt risblandningen svalna helt.
Steg 2
Forma till golfbollsstora bollar (ca 45 g) och rulla i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i het olja i 175 °C tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Steg 3
Blanda under tiden tamarindpurén, socker, spiskummin, ingefära och Kikkoman Wok sås – Teriyaki med schalottenlök och vatten i en liten kastrull. Sänk på medelvärme tills den tjocknar och har en chutneyliknande konsistens. Låt svalna.
Steg 4
Blanda svampen med schalottenlök, persilja, olivolja och citronjuice i en skål. Smaka av med salt och peppar. Svampen ska bara marineras strax före servering.
Steg 5
Lägg fyra arancini per portion på tallrikar och servera med chutney och svamptataren.
Tip:
För en helt vegetarisk rätt, använd ostar som inte innehåller något animaliskt löpe. Kyl risotton över natten (ca 12 timmar) för optimal konsistens!
Recept-ID: F1045
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer