Quinoa i orientalisk stil med tahinidipp
Quinoa i orientalisk stil med tahinidipp

Quinoa i orientalisk stil med tahinidipp

Total tid 1 tim. 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
1 tim. Tid för förberedelse
20 Min. väntetid

Hirs och quinoa är båda glutenfria spannmål som fungerar bra i den här rätten. Att tillsätta Kikkoman sojasås förbättrar smaken, eliminerar behovet av salt och ger kornen en perfekt umamismak. Apelsinjuice och chiliflakes ger en citruskick.

Ingredienser

10 Portioner

Till quinoan:

600 g
syrliga äpplen, tärnade
5 ml
citronjuice
500 ml
färskpressad apelsinjuice
600 g
quinoa (eller hirs)
50 ml
rapsolja eller olivolja
6 g
vitlök, finhackad
200 g
purjolök (rot), skuren i små ringar
200 g
persilja (rot), tärnad
280 g
morötter, tärnade
20 g
farinsocker
2 g
malen peppar
5 g
currypasta
800 ml
grönsaksbuljong
720 g
endive
30 g
färsk ingefära, finhackad)
30 ml
agavesirap
 ½ g
chiliflakes (efter smak)

Till dippen:

500 g
naturlig sojayoghurt
100 g
tahini
 ½ g
chiliflakes
1 g
peppar

Till garnering:

40 g
persilja eller koriander, hackad
Allergener:
1. Spannmål innehållandes gluten 6. Soja- och sojabaserade produkter 11. Sesamfrön och sesambaserade produkter
Totalvikt per portion:
340 g
Vikt per ingrediens:
  • 240 g quinoa
  • 60 g dipp
  • 40 g garnering: endive och örter

Förberedelse

Steg 1

Tvätta, kärna ur, kvarter och tärna äpplena, ringla sedan över citronjuicen.

Steg 2

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen i quinoa/vatten-förhållandet 1:2 i 25 minuter i en kastrull. Mot slutet av tillagningstiden, tillsätt den färskpressade apelsinjuicen och Kikkoman sojasås med mindre salt. Rör om ordentligt så quinoan kan absorbera vätskan.

Steg 3

Hetta upp 20 ml olja i en kastrull och fräs vitlöken och de hackade grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt äpplena, socker, peppar och currypasta och häll i buljongen. Koka i ytterligare 5 minuter tills det är något reducerat. Tillsätt quinoan och rör om.

Steg 4

Värm ugnen till 180 °C. Smörj en ugnsform med 10 ml olja och häll i quinoan tillsammans med grönsakerna och äpplena. Grädda i 20 minuter.

Steg 5

Tvätta och halvera endiven. Ta bort den bittra kärnan genom att skära den i en kilform. Hetta upp 20 ml olja i en panna och fräs endivbladen i 2-3 minuter. Tillsätt ingefäran, ringla över agavesirapen och strö över chilin.

Steg 6

Blanda yoghurten med tahini, chiliflakes och peppar.
Servera den bakade rätten varm, toppa med bitar av endivie, strö över hackad persilja och servera med dippen.

Tips:

Du kan använda pak choi-kål istället för endive i den här rätten. Tillsätt kryddor som za'atar eller spiskummin till quinoan under tillagningen för att ge den en mer intensiv smak.

Recept-ID: F1090

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.