

Quinoa i orientalisk stil med tahinidipp
Hirs och quinoa är båda glutenfria spannmål som fungerar bra i den här rätten. Att tillsätta Kikkoman sojasås förbättrar smaken, eliminerar behovet av salt och ger kornen en perfekt umamismak. Apelsinjuice och chiliflakes ger en citruskick.
Ingredienser
Till quinoan:
Till dippen:
Till garnering:
- 240 g quinoa
- 60 g dipp
- 40 g garnering: endive och örter
Förberedelse
Steg 1
Tvätta, kärna ur, kvarter och tärna äpplena, ringla sedan över citronjuicen.
Steg 2
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen i quinoa/vatten-förhållandet 1:2 i 25 minuter i en kastrull. Mot slutet av tillagningstiden, tillsätt den färskpressade apelsinjuicen och Kikkoman sojasås med mindre salt. Rör om ordentligt så quinoan kan absorbera vätskan.
Steg 3
Hetta upp 20 ml olja i en kastrull och fräs vitlöken och de hackade grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt äpplena, socker, peppar och currypasta och häll i buljongen. Koka i ytterligare 5 minuter tills det är något reducerat. Tillsätt quinoan och rör om.
Steg 4
Värm ugnen till 180 °C. Smörj en ugnsform med 10 ml olja och häll i quinoan tillsammans med grönsakerna och äpplena. Grädda i 20 minuter.
Steg 5
Tvätta och halvera endiven. Ta bort den bittra kärnan genom att skära den i en kilform. Hetta upp 20 ml olja i en panna och fräs endivbladen i 2-3 minuter. Tillsätt ingefäran, ringla över agavesirapen och strö över chilin.
Steg 6
Blanda yoghurten med tahini, chiliflakes och peppar.
Servera den bakade rätten varm, toppa med bitar av endivie, strö över hackad persilja och servera med dippen.
Tips:
Du kan använda pak choi-kål istället för endive i den här rätten. Tillsätt kryddor som za'atar eller spiskummin till quinoan under tillagningen för att ge den en mer intensiv smak.
Recept-ID: F1090
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer