

Pulled chicken med pumpa, gurkmejaris och coleslaw
Den här höstskålen har allt: inte bara på grund av användningen av säsongsbetonade råvaror som pumpa och rödkål utan också när det gäller smak. Kikkoman Mirin-stil söt krydda tillför en lätt sötma, medan Kikkoman sojasås perfekt rundar av smaken.
Ingredienser
Till kycklingen:
Till pumpan:
Till riset:
Till salladen:
Till garneringen:
Kött med pumpa ca. 240 g - Sallad ca. 80 g - Ris ca. 90 g - Garnering ca. 10 g
Förberedelse
Steg 1
Blanda vitlök och lök med Kikkoman sojasås, kycklingfond, paprikapulver och spiskummin i en ugnssäker form. Täck kycklingen med marinaden. Grädda allt i 180 °C i varmluftsugn i ca. 40 minuter. Strimla sedan köttet.
Steg 2
Lägg pumpan, jalapeños, socker, Kikkoman Mirin-stil söt krydda, Kikkoman sojasås och stjärnanis i en kastrull och koka på låg värme tills pumpan är mjuk.
Steg 3
Tvätta sushiriset tills vattnet blir klart. Koka i en kastrull med saltat vatten och gurkmejan på låg värme i ca 20 minuter.
Steg 4
Blanda rödkålen i en skål med risvinäger, honung och Kikkoman sojasås och knåda väl.
Steg 5
Blanda pumpan med den strimlade kycklingen och lägg upp på tallrikar. Tillsätt coleslaw och ris och servera garnerad med salladslöken, jalapeños och sesamfrön.
Tip:
För bästa resultat, strimla kycklingen med händerna medan den fortfarande är varm. Detta är det snabbaste sättet.
Recept-ID: F1053
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer