Pulled chicken med pumpa, gurkmejaris och coleslaw
Pulled chicken med pumpa, gurkmejaris och coleslaw

Pulled chicken med pumpa, gurkmejaris och coleslaw

Total tid 1 tim. 40 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
1 tim. 10 Min. Tillagningstid

Den här höstskålen har allt: inte bara på grund av användningen av säsongsbetonade råvaror som pumpa och rödkål utan också när det gäller smak. Kikkoman Mirin-stil söt krydda tillför en lätt sötma, medan Kikkoman sojasås perfekt rundar av smaken.

Ingredienser

10 Portioner

Till kycklingen:

15 g
vitlök, hackad
400 g
lök, tärnad
0,3 liter
kycklingfond
10 g
paprikapulver
5 g
spiskummin
2,3 kg
kycklinglår, ben- och skinnfria

Till pumpan:

500 g
Hokkaidopumpa, utan kärnor, fint tärnad (ca 3 x 3 mm)
100 g
lök, fint tärnad
100 g
inlagda jalapeños, hackade
50 g
farinsocker
10 g
stjärnanis

Till riset:

300 g
sushiris
0,6 liter
vatten
3 g
gurkmejapulver

Till salladen:

800 g
rödkål, skuren i strimlor
150 ml
risvinäger
150 g
honung

Till garneringen:

40 g
salladslök, fint skivad
50 g
jalapeños, skuren i strimlor
10 g
svarta sesamfrön
Allergener:
gluten, sojabönor, sesam, selleri
Totalvikt per portion:
420 g
Vikt per ingrediens:

Kött med pumpa ca. 240 g - Sallad ca. 80 g - Ris ca. 90 g - Garnering ca. 10 g

Förberedelse

Steg 1

Blanda vitlök och lök med Kikkoman sojasås, kycklingfond, paprikapulver och spiskummin i en ugnssäker form. Täck kycklingen med marinaden. Grädda allt i 180 °C i varmluftsugn i ca. 40 minuter. Strimla sedan köttet.

Steg 2

Lägg pumpan, jalapeños, socker, Kikkoman Mirin-stil söt krydda, Kikkoman sojasås och stjärnanis i en kastrull och koka på låg värme tills pumpan är mjuk.

Steg 3

Tvätta sushiriset tills vattnet blir klart. Koka i en kastrull med saltat vatten och gurkmejan på låg värme i ca 20 minuter.

Steg 4

Blanda rödkålen i en skål med risvinäger, honung och Kikkoman sojasås och knåda väl.

Steg 5

Blanda pumpan med den strimlade kycklingen och lägg upp på tallrikar. Tillsätt coleslaw och ris och servera garnerad med salladslöken, jalapeños och sesamfrön.

Tip:

För bästa resultat, strimla kycklingen med händerna medan den fortfarande är varm. Detta är det snabbaste sättet.

Recept-ID: F1053

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.