

Päron- och äppelpaj med växtbaserad topping
Hemligheten med denna rätt ligger i marinerad frukt i Kikkoman sojasås. Justera mängden beroende på fruktens sötma. Att lägga till mer sås till sötare frukter som päron, plommon eller bananer tar fram de bästa smakerna.
Ingredienser
Till smulpajen:
Ytterligare:
- 80 g frukt
- 60 g smulor
- 50 g glass
Förberedelse
Steg 1
Lägg det tärnade äpplet och päronet i en skål. Tillsätt citronjuice, Kikkoman sojasås mindre salt, vaniljsocker och blanda väl.
Steg 2
Blanda mjöl, margarin och socker till en jämn deg. Låt stå kallt i kylen i 30 minuter.
Steg 3
Lägg frukten i de smorda formarna och toppa med de kylda smuldegsbitarna.
Steg 4
Värm ugnen till 200 °C (varmluftsugn) och grädda i 30 minuter.
Steg 5
Servera varmt, eventuellt med en kula glass.
Tips:
Du kan ersätta Kikkoman sojasås mindre salt med Kikkoman Ponzu citron, beroende på vad du föredrar.
Recept-ID: F1089
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer