Pad Krapao- nötkött med jordnötter och thailändsk basilika
Pad Krapao- nötkött med jordnötter och thailändsk basilika

Pad Krapao- nötkött med jordnötter och thailändsk basilika

Total tid 20 Min.

Ingen matmarknad i Thailand är komplett utan Pad Krapao. Den saftiga umamibomben är i högsta grad “comfort food” och redo på bordet i rekordtid. Med Kikkoman glutenfri sojasås kan alla njuta av denna klassiker.

Ingredienser

10 Portioner

Sås:

300 ml
ostronsås
100 ml
fisksås
100 ml
limejuice
150 g
palmsocker, hackat
800 ml
köttbuljong (glutenfri)
30 g
majsstärkelse

Pad Krapao:

2 kg
köttfärs
400 g
schalottenlök
30 g
vitlök
600 g
röd paprika
100 ml
jordnötsolja

Till servering:

4 tsk
färsk koriander, hackad
4 tsk
färsk gräslök, hackad
1 
knippe thailändsk basilika, hackad
50 g
saltade jordnötter, hackade
1,2 kg
kokt jasminris

Förberedelse

Sås: Blanda Kikkoman glutenfri sojasås, ostronsås, fisksås, limejuice, palmsocker, köttbuljong och majsstärkelse och ställ åt sidan.

Pad Krapao: Hacka schalottenlök och vitlök och bryn i jordnötsolja. Skär paprikan i strimlor, lägg i pannan och stek i 2 minuter. Tillsätt nötfärs och fräs tills den är knaprig, tillsätt sedan såsen som har rörts om igen. Koka allt i 3 minuter, tills såsen tjocknar.
 
Till servering: Strö koriander, gräslök, thaibasilika och jordnötter över köttet och servera med jasminris.

Recept-ID: F1025

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.