

Pad Krapao- nötkött med jordnötter och thailändsk basilika
Ingen matmarknad i Thailand är komplett utan Pad Krapao. Den saftiga umamibomben är i högsta grad “comfort food” och redo på bordet i rekordtid. Med Kikkoman glutenfri sojasås kan alla njuta av denna klassiker.
Ingredienser
Sås:
Pad Krapao:
Till servering:
Förberedelse
Sås: Blanda Kikkoman glutenfri sojasås, ostronsås, fisksås, limejuice, palmsocker, köttbuljong och majsstärkelse och ställ åt sidan.
Pad Krapao: Hacka schalottenlök och vitlök och bryn i jordnötsolja. Skär paprikan i strimlor, lägg i pannan och stek i 2 minuter. Tillsätt nötfärs och fräs tills den är knaprig, tillsätt sedan såsen som har rörts om igen. Koka allt i 3 minuter, tills såsen tjocknar.
Till servering: Strö koriander, gräslök, thaibasilika och jordnötter över köttet och servera med jasminris.
Recept-ID: F1025
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer











