

Orecchiette med grönkål, mandel och burrata
Lätta pastarätter lyfter humöret även kallare dagar. Dessa orecchiette med säsongsbetonad grönkål, mandelcrunch och Kikkoman Panko-brödsmulor, förstärkta av Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås för en fräsch arom och en välbalanserad smak, är ett perfekt exempel.
Ingredienser
Till grönkålen:
Till pastan:
Till påläggen:
Pasta med kål ca. 260 g - Burrata ca. 90 g - Ytterligare pålägg ca. 25 g
Förberedelse
Steg 1
Smält smöret i en liten kastrull och tillsätt sedan Kikkoman Panko och salt. Rosta i 2-3 minuter under omrörning tills de är gyllenbruna. Riv 5 g vitlök fint. Tillsätt riven vitlök under de sista 30 sekunderna av stekningen. Lägg pankoblandningen på hushållspapper för att få bort överflödigt fett och ställ åt sidan tills det ska användas.
Steg 2
Skiva resterande vitlök. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och grönkål och fräs i 5-6 minuter.
Steg 3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg sedan i pannan med grönkålen. Smaksätt med citronsaften, Kikkoman sojasås, Kikkoman Ponzu citron och olivolja.
Steg 4
Fräs i 1-2 minuter och servera sedan på tallrikar.
Steg 5
Garnera rätten med mandel, burrata, basilikablad, gräslök och panko.
Tip:
Mandeln och panko kan också blandas för snabbare servering.
Recept-ID: F1003
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer













