Omusoba omelett med räkor och svamp
Omusoba omelett med räkor och svamp

Omusoba omelett med räkor och svamp

Total tid 20 Min.

“Comfort food” på japanska:
Denna omelett fylld med friterade sobanudlar, räkor och shimeji-svamp serveras traditionellt i så kallade izakayas. Ingefära, nori, Kewpie-majonnäs och hemlagad Okonomiyaki-sås avrundar perfekt.

Ingredienser

10 Portioner

Omelett:

20 
ägg
40 g
socker
7 g
instant dashi-buljong
3 msk
matolja

Fyllning:

30 g
vitlök
1,2 kg
kokta sobanudlar
1 kg
råa kungsräkor, inga skal eller fenor
200 g
schalottenlök
300 g
shimeji-svamp
4 msk
matolja

Okonomiyaki sås:

30 g
farinsocker
10 msk
ketchup
10 msk
honung
2 msk
Worcestershiresås

Till servering:

10 tsk
gräslök, hackad
10 msk
majonnäs
1 g
nori-sjögräs torkat och finhackat
5 g
katsuobushi (bonitoflingor)
200 g
inlagd röd ingefära

Förberedelse

Omelett: Knäck äggen, vispa med socker och
dashi och stek i olja.
 
Fyllning: Finhacka vitlök, skiva schalottenlök och rensa svampar. Fräs tillsammans i olja tills svampen är gyllenbrun. Tillsätt räkor och stek i 1 minut, tillsätt sedan kokta sobanudlar, smaka av med Kikkoman sojasås och koka ytterligare en minut.
 
Okonomiyaki-sås: Blanda alla ingredienser väl.
 
Till servering: Skeda fyllning på den nedre halvan av varje omelett och vik i form av en halvmåne. Garnera med Kewpie-majonnäs, Okonomiyakisås, gräslök, bonitoflingor och nori och servera med inlagd ingefära.

Recept-ID: F1016

Recept som PDF

ladda ner PDF

Upptäck mer

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.