

Omusoba omelett med räkor och svamp
“Comfort food” på japanska:
Denna omelett fylld med friterade sobanudlar, räkor och shimeji-svamp serveras traditionellt i så kallade izakayas. Ingefära, nori, Kewpie-majonnäs och hemlagad Okonomiyaki-sås avrundar perfekt.
Ingredienser
Omelett:
Fyllning:
Okonomiyaki sås:
Till servering:
Förberedelse
Omelett: Knäck äggen, vispa med socker och
dashi och stek i olja.
Fyllning: Finhacka vitlök, skiva schalottenlök och rensa svampar. Fräs tillsammans i olja tills svampen är gyllenbrun. Tillsätt räkor och stek i 1 minut, tillsätt sedan kokta sobanudlar, smaka av med Kikkoman sojasås och koka ytterligare en minut.
Okonomiyaki-sås: Blanda alla ingredienser väl.
Till servering: Skeda fyllning på den nedre halvan av varje omelett och vik i form av en halvmåne. Garnera med Kewpie-majonnäs, Okonomiyakisås, gräslök, bonitoflingor och nori och servera med inlagd ingefära.
Recept-ID: F1016
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer