Mexikansk majs med kryddig ost
Mexikansk majs med kryddig ost

Mexikansk majs med kryddig ost

Total tid 45 Min.

Elote – grillad majs med majonnäs och ost – är en mexikansk street food-klassiker och har blivit en integrerad del av trendiga matbloggar över hela världen. Kikkoman Teriyaki Glaze ger rätten en speciell kick.

Ingredienser

10 Portioner

Majs:

10 
majskolvar

Garnering:

500 g
majonnäs
300 g
skarp cheddar, riven
100 g
färsk koriander, finhackad
150 g
salladslök eller gräslök, finhackad
1 
chilipeppar, hackad (valfritt)
2 msk
citronskal
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
söt paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
mald koriander
1 tsk
salt
1 tsk
socker

Förberedelse

Majs: Pensla majs med Kikkoman Teriyaki Glaze och slå in i aluminiumfolie. Grilla eller baka i
ugnen i 20-30 minuter, vänd regelbundet.
 
Topping: Blanda citronskal med paprika, spiskummin, koriander, salt och socker. Öppna upp majsen och bred över majonnäs. Strö över ost och sedan örter och kryddor.
 
Till servering: Tillsätt hackad chili för extra kryddighet.

Recept-ID: F1015

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.