

Mexikansk majs med kryddig ost
Total tid
45 Min.
Elote – grillad majs med majonnäs och ost – är en mexikansk street food-klassiker och har blivit en integrerad del av trendiga matbloggar över hela världen. Kikkoman Teriyaki Glaze ger rätten en speciell kick.
Ingredienser
10 Portioner
Majs:
10
majskolvar
300 ml
Garnering:
500 g
majonnäs
300 g
skarp cheddar, riven
100 g
färsk koriander, finhackad
150 g
salladslök eller gräslök, finhackad
1
chilipeppar, hackad (valfritt)
2 msk
citronskal
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
söt paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
mald koriander
1 tsk
salt
1 tsk
socker
–
Förberedelse
Majs: Pensla majs med Kikkoman Teriyaki Glaze och slå in i aluminiumfolie. Grilla eller baka i
ugnen i 20-30 minuter, vänd regelbundet.
Topping: Blanda citronskal med paprika, spiskummin, koriander, salt och socker. Öppna upp majsen och bred över majonnäs. Strö över ost och sedan örter och kryddor.
Till servering: Tillsätt hackad chili för extra kryddighet.
Recept-ID: F1015
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer