

Mafaldine med tonfisktartar och chipotlesås
En mycket speciell pastarätt med god och högkvalitativ tonfisk: mafaldine med tonfisktartar. Kikkoman sojasås förhöjer smaken på fisken och lyfter de komplexa smakerna i chipotlesåsen till en ny nivå. Den här rätten omdefinierar pasta.
Ingredienser
Till tartaren:
Till såsen:
Till pastan:
Förberedelse
Steg 1
Blanda tonfisk, schalottenlök och koriander med Kikkoman Ponzu citron och olivolja. Ställ tartaren åt sidan på en sval plats tills den ska serveras.
Steg 2
Till såsen puréar du alla ingredienser tills den är slät. Häll såsen i en kastrull och låt koka upp.
Steg 3
Koka pastan i ca. 8 minuter, lägg sedan till såsen. Rör om och låt sjuda i ca. 30 sekunder.
Steg 4
Servera pastan på tallrikar och toppa med den förberedda tonfisktartaren.
Tip:
Prova även rätten med bifftartar eller stekt kyckling.
Recept-ID: F1001
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer