Mafaldine med tonfisktartar och chipotlesås
Mafaldine med tonfisktartar och chipotlesås

Mafaldine med tonfisktartar och chipotlesås

Total tid 16 Min.
6 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En mycket speciell pastarätt med god och högkvalitativ tonfisk: mafaldine med tonfisktartar. Kikkoman sojasås förhöjer smaken på fisken och lyfter de komplexa smakerna i chipotlesåsen till en ny nivå. Den här rätten omdefinierar pasta.

Ingredienser

10 Portioner

Till tartaren:

500 g
färsk tonfisk, tärnad i ca. 5 x 5 mm kuber
100 g
schalottenlök, finhackad
25 g
koriander, finhackad
40 g
extra virgin olivolja

Till såsen:

300 g
chipotle i adobo (konserverad)
550 g
silade tomater
10 g
vitlök
100 ml
limejuice
10 g
spiskummin
10 g
torkad oregano

Till pastan:

900 g
mafaldin
Allergener:
Fisk, gluten, soja
Totalvikt per portion:
365 g
Vikt per ingrediens:
Pasta med ca. 282 g - Tartar ca. 81 g

Förberedelse

Steg 1

Blanda tonfisk, schalottenlök och koriander med Kikkoman Ponzu citron och olivolja. Ställ tartaren åt sidan på en sval plats tills den ska serveras.

Steg 2

Till såsen puréar du alla ingredienser tills den är slät. Häll såsen i en kastrull och låt koka upp.

Steg 3

Koka pastan i ca. 8 minuter, lägg sedan till såsen. Rör om och låt sjuda i ca. 30 sekunder.

Steg 4

Servera pastan på tallrikar och toppa med den förberedda tonfisktartaren.

Tip:

Prova även rätten med bifftartar eller stekt kyckling.

Recept-ID: F1001

Recept som PDF

ladda ner PDF

Upptäck mer

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.