

Langós med bräserat nötkött
Du kanske känner till langós som snabbmat från mässor och julmarknader. Idag toppar vi dock inte den knapriga degen med gräddfil och ost, utan med en välsmakande köttfärssås med en asiatisk twist tack vare Kikkoman sojasås med mindre salt.
Ingredienser
Till langós:
Till nötköttssåsen:
Garnering:
Friterad langós, ca. 110 g - Sås, ca. 170 g - Garnering, ca. 20 g
Förberedelse
Steg 1
Blanda vetemjöl, torkad jäst och socker i en mixerskål, tillsätt varm mjölk (35 °C) och knåda degen i en matberedare i 5 minuter. Täck över degen och låt stå på en varm plats i ca 40 minuter.
Steg 2
Fräs under tiden lök, ingefära och vitlök i en panna med olja i 2 minuter. Tillsätt stjärnanis, kanel och nötfärs och stek i ytterligare 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt Shaoxing-risvinet, Kikkoman sojasås med mindre salt, tomatpuré, vatten och majsmjöl. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca. 40 minuter. Ta bort stjärnanisen och kanelstången.
Steg 3
Dela degen i 10 lika stora bitar på ca. 110 g styck (ca 14 cm långa, 7 cm breda). Pressa upp kanterna ca. 1 cm. Täck över och låt degen stå i ytterligare 20 minuter.
Steg 4
Hetta upp oljan i en stekpanna eller fritös till 175 °C. Stek degen i ca. 3 minuter på varje sida. Lägg upp langósen på ett fat, fyll med nötköttsåsen och garnera med gurkan.
Tip:
Rör om färsen med en visp så den blir riktigt smulig.
Recept-ID: F1037
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer












