Kyckling Katsu wrap med sötsur sås
Kyckling Katsu wrap med sötsur sås

Kyckling Katsu wrap med sötsur sås

Total tid 1 tim. 30 Min.

Den japanska kryddsåsen Ponzu är baserad på sojasås, citron och vinäger och tillför en syrlig, aromatisk kick till tataki, sashimi och katsu. Tack vare det är wrapen med knapriga grönsaker klar på nolltid.

Ingredienser

10 Portioner

Kyckling:

1 kg
kycklingbröst

Panering:

100 g
tempuramjöl
200 ml
vatten
100 g
ströbröd
3 liter
matolja för stekning

Sallad:

700 g
vetetortilla
200 g
sallad
300 g
morötter
300 g
röd paprika
300 g
gurka

Sås:

300 g
ananas
300 g
ketchup
2 tsk
färsk chilipeppar, hackad
4 msk
Worcestershiresås
70 ml
mirin
30 g
vitlök
1 
bit ingefära

Förberedelse

Kyckling: Skär kycklingbröst i remsor 2 fingrar breda och marinera i Kikkoman Ponzu Lemon i 10 minuter.

Panering: Blanda tempuramjöl noggrant med vatten, lägg ströbröd i en separat skål. Doppa först kycklingen i smeten, doppa sedan i ströbröd och stek tills den är brun.
 
Sallad: Skär morötter, gurka och paprika i tunna stavar, tvätta salladen och skär i mindre bitar.
 
 Sås: Skär ananas i små tärningar, hacka vitlök och ingefära och kombinera med hackad chili, ketchup, Worcestershiresås och mirin. Blanda noggrant.
 
Till servering: Värm tortillorna på grillen eller pannan tills de mjuknar, tillsätt sedan sallad, sås och krispig kyckling, rulla ihop dem och värm upp en kort stund.

Recept-ID: F1007

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.