

Kyckling Katsu wrap med sötsur sås
Den japanska kryddsåsen Ponzu är baserad på sojasås, citron och vinäger och tillför en syrlig, aromatisk kick till tataki, sashimi och katsu. Tack vare det är wrapen med knapriga grönsaker klar på nolltid.
Ingredienser
Kyckling:
Panering:
Sallad:
Sås:
Förberedelse
Kyckling: Skär kycklingbröst i remsor 2 fingrar breda och marinera i Kikkoman Ponzu Lemon i 10 minuter.
Panering: Blanda tempuramjöl noggrant med vatten, lägg ströbröd i en separat skål. Doppa först kycklingen i smeten, doppa sedan i ströbröd och stek tills den är brun.
Sallad: Skär morötter, gurka och paprika i tunna stavar, tvätta salladen och skär i mindre bitar.
Sås: Skär ananas i små tärningar, hacka vitlök och ingefära och kombinera med hackad chili, ketchup, Worcestershiresås och mirin. Blanda noggrant.
Till servering: Värm tortillorna på grillen eller pannan tills de mjuknar, tillsätt sedan sallad, sås och krispig kyckling, rulla ihop dem och värm upp en kort stund.
Recept-ID: F1007
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer