Kryddiga kycklingpopcorn
Kryddiga kycklingpopcorn

Kryddiga kycklingpopcorn

Total tid 1 tim. 30 Min.

Snabbt, krispigt, gott: detta kycklingmellanmål med doftande kryddor och friterad thailändsk basilika får en söt och kryddig smakkick tack vare Kikkoman Teriyaki marinad.

Ingredienser

10 Portioner

Kyckling:

2 ½ kg
kycklingbröstfiléer
5 
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
tomatpuré
200 ml
risvin för matlagning
1 tsk
“five-spice” pulver

Panering:

500 g
potatismjöl
2 liter
matolja till fritering
250 g
äggvita
300 g
ströbröd

Kryddor:

1 tsk
Szechuan peppar
1 tsk
svartpeppar
4 tsk
salt
1 tsk
“five-spice” pulver
2 tsk
“hot” paprikapulver
1 msk
vita sesamfrön
1 msk
svarta sesamfrön
100 g
thailändsk basilika

Förberedelse

Kyckling: Skär kycklingen i bitar och lägg i en skål. Blanda väl med vitlök, five-spice pulver, Kikkoman Teriyaki marinad, tomatpuré och risvin. Marinera i minst 1 timme.
 
Panering och kryddor: Rosta kryddorna torrt, mal sedan till ett pulver eller stöt i en mortel. Hacka Thai basilika. Ta bort kycklingen från marinaden och låt rinna av. Tillsätt äggvita och potatismjöl och blanda noggrant, täck sedan med ströbröd och stek tills de är gyllenbruna. Stek sedan basilikabladen tills de är knapriga.
 
Till servering: Strö kyckling med krydda och basilika.

Recept-ID: F1008

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.