Kryddig ost spaetzle
Kryddig ost spaetzle

Kryddig ost spaetzle

Total tid 27 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
17 Min. Tillagningstid

Ostspaetzle med en asiatisk twist: de distinkta smakerna kommer inte bara från sambal oelek och shiitakesvamp utan också från Kikkoman Teriyaki marinad.

Ingredienser

10 Portioner

Till spaetzlen:

1,6 kg
färdig spaetzle från mataffär (tillagad vikt: 1,8 kg)

Till ostsåsen:

160 g
lök, skuren i strimlor
20 g
hackad vitlök
240 g
shiitakesvamp, skuren i strimlor
160 g
klarat smör
80 g
vetemjöl, typ 405
1,2 liter
helmjölk
240 g
riven cheddar
40 g
sambal oelek

Dessutom:

10 g
stekt lök
5 g
hackad gräslök
Allergener:
ägg, gluten, sojabönor, mjölk, sulfiter
Totalvikt per portion:
350 g
Vikt per ingrediens:

Spaetzle, ca. 180 g - Sås, ca. 170 g

Förberedelse

Steg 1

Koka spaetzlen enligt anvisningarna på förpackningen och håll den varm.

Steg 2

Fräs lök, vitlök och svamp i klarat smör tills det blir genomskinligt. Sila genom en sil och samla upp smöret. Häll tillbaka smöret i pannan och rör ner mjölet. Rör ner den kalla mjölken på medelhög värme och låt koka upp, var försiktig så att den inte bränns. Rör ner Kikkoman Teriyaki marinad, ost och sambal oelek och låt sjuda i 5 minuter på låg värme.

Steg 3

Servera spaetzlen i djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med den stekta löken och gräslöken.

Tip:

Häll lite olja över spaetzlen så att de inte klibbar ihop, vilket gör förvaringen enklare.

Recept-ID: F1048

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.