

Kryddig ost spaetzle
Ostspaetzle med en asiatisk twist: de distinkta smakerna kommer inte bara från sambal oelek och shiitakesvamp utan också från Kikkoman Teriyaki marinad.
Ingredienser
Till spaetzlen:
Till ostsåsen:
Dessutom:
Spaetzle, ca. 180 g - Sås, ca. 170 g
Förberedelse
Steg 1
Koka spaetzlen enligt anvisningarna på förpackningen och håll den varm.
Steg 2
Fräs lök, vitlök och svamp i klarat smör tills det blir genomskinligt. Sila genom en sil och samla upp smöret. Häll tillbaka smöret i pannan och rör ner mjölet. Rör ner den kalla mjölken på medelhög värme och låt koka upp, var försiktig så att den inte bränns. Rör ner Kikkoman Teriyaki marinad, ost och sambal oelek och låt sjuda i 5 minuter på låg värme.
Steg 3
Servera spaetzlen i djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med den stekta löken och gräslöken.
Tip:
Häll lite olja över spaetzlen så att de inte klibbar ihop, vilket gör förvaringen enklare.
Recept-ID: F1048
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer