

Krispiga röda bönor, majs & paprika Taquitos
Till denna mexikanska vegetariska aptitretare fylls minitortillas, bakade tills de är knapriga och serverade med en fruktig och kryddig salsa. Kikkoman soja- och sesamoljebaserad sås för Pokeskål med citron och chili ger mellanmålet den där extra kryddan.
Ingredienser
Fyllning:
Salsa:
Förberedelse
Fyllning: Finhacka lök och vitlök, tärna paprika och fräs allt i matolja. Smula tofun fint, addera till grönsakerna och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt Kikkoman Poke sås, avrunna bönor, majs och spiskummin, häll i hackade tomater och koka i 10 minuter.
Taquitos: Skär tortillorna i handflatsstora rektanglar och lägg i fyllningen samt cheddar. Rulla ihop, lägg sida vid sida på en bakplåt och grädda i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter, tills de är gyllene.
Salsa: Tärna avokado, finhacka jalapeño, koriander och lök. Kärna ur tomaterna och skär i tärningar i samma storlek som avokadon. Blanda allt med Kikkoman Poke sås och limejuice.
Till servering: Lägg upp dina taquitos på ett fat och garnera med salsa.
Recept-ID: F1022
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer