

Kokos-curry blomkålsris
En rätt med lite kolhydrater men med hög smak. Detta blomkålsris i krämig kokoscurrysås smakar bäst när det serveras kallt. Den balanserade blandningen av Kikkoman sojasås och Kikkoman sås för Poke Bowl, tillsammans med currypulvret och gurkmeja, ger en alldeles extra speciell smak.
Ingredienser
Till blomkålsriset:
Till garnering:
Blomkålsris i sås ca. 220 g - Garnering ca. 3,5 g
Förberedelse
Steg 1
Hacka blomkålsbuketter i en matberedare (skärare) tills de liknar riskorn.
Steg 2
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna eller wokpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i 1-2 minuter tills det doftar.
Steg 3
Tillsätt blomkålsriset och rör om väl. Häll i kokosmjölken, Kikkoman sojasås och Kikkoman sås för Poke Bowls. Krydda med curry och gurkmeja.
Steg 4
Koka i cirka 5 minuter, rör om då och då, tills blomkålen är mjuk. När det är klart, ta bort från värmen och låt svalna. Servera kall på djupa tallrikar, garnerad med de rivna örterna och krispiga vitlöksskivorna.
Tip:
Om du lägger för mycket blomkål i mixern på en gång så hackar den inte jämnt. Det är bättre att bearbeta det i omgångar.
Recept-ID: F1060
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer