

Köttbullegryta med mos
En klassiker för barnkalas eller familjemiddagar: vår köttbullegryta med potatismos. Läckra köttbullar i grönsakssås förfinad med Kikkoman Glutenfri sojasås. En riktig njutning för unga som gamla.
Ingredienser
Till köttbullarna:
Till såsen:
Till potatispurén:
Potatismos ca. 100 g
Köttbullar ca. 100 g
Grönsaker ca. 50 g
Sås ca. 50 g
Förberedelse
Steg 1
Köttbullarna: fräs löken i lite olja på svag värme i 2–3 minuter. Blanda löken med färsen, äggen och ströbrödet och smaka sedan av med salt. Forma bollar på ca. 25 g med fuktiga händer och stek på alla sidor i lite olja på medelvärme i 2–3 minuter. Ta bort köttbullarna från pannan och avglasera matlagningsjuicerna med Kikkoman Glutenfri sojasås. Tillsätt den dubbla grädden och låt koka upp. Använd majsmjöl för att göra såsen tjockare. Tillsätt köttbullarna och låt puttra försiktigt i såsen i ca. 10 minuter.
Steg 2
Förkoka ärtorna och morötterna i saltat vatten. Vid servering tillsätter du grönsakerna i såsen portionsvis och kokar upp.
Steg 3
Potatispuré: skär potatisen i små bitar och koka i rikligt med saltat vatten i ca. 30 minuter tills den är väldigt mjuk. Låt rinna av och tryck genom en potatispress. Koka upp mjölk och smör, smaka av med salt och muskotnöt och häll över potatisen. Rör tills det är slätt och värm upp med lite mjölk efter behov.
Steg 4
Värm upp köttbullarna med såsen och grönsakerna i portioner och servera med potatismoset.
Tips:
För att göra rätten ännu mer barnvänlig, använd kexformar för att skära ut små stjärnor eller hjärtan ur morötterna.
Recept-ID: F1077
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer