

Jasminrissallad med kryddigt lamm och thaibasilika
Salladsvärldens nya stjärna: denna kryddiga, thaiinspirerade rissallad kommer säkerligen att imponera på dina gäster. Den kombinerar läckra lamm och grönsaker med en rik, söt och kryddig dressing tack vare Kikkoman sojasås.
Ingredienser
Till salladen:
Till dressingen:
Ris ca. 165 g - Grönsaker ca. 55 g - Dressing och köttsås ca. 10 g -Köttfärs ca. 50 g -Thai basilika ca. 5 g
Förberedelse
Steg 1
Tvätta riset och koka sedan i saltat vatten med dubbel mängd vatten i 10-15 minuter. Efter tillagning, skölj under kallt vatten och ställ åt sidan.
Steg 2
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hackad vitlök och ingefära och fräs i ca 2 minuter tills det doftar.
Steg 3
Lägg i färsen i pannan och stek i ca 8 minuter tills den fått färg och är genomstekt. Smaka av med Kikkoman sojasås.
Steg 4
Blanda det kokta riset, lamm, röd paprika, gurka, morot och thaibasilikabladen i en stor skål.
Steg 5
I en liten skål, vispa ihop Kikkoman sojasås, fisksås, risvinäger, honung och sriracha för att göra dressingen. Häll över risblandningen och blanda tills det är väl blandat. Servera på ett stort fat eller enskilda tallrikar.
Tip:
För jämna portioner, blanda köttet separat i rissalladen.
Recept-ID: F1058
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer