Jackfruktburgare à la pulled pork
Jackfruktburgare à la pulled pork

Jackfruktburgare à la pulled pork

Total tid 1 tim.
30 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid
30 Min. väntetid

Jackfruit, en fantastisk köttersättning, fungerar underbart när den marineras i Kikkoman sojasås, och efterliknar umamismak man får från ”pulled pork”. Dessa miniburgare är perfekta för växtbaserade rätter och cateringevenemang.

Ingredienser

10 Portioner

Jackfruktmarinad:

3 g
vitlöksklyfta
200 g
tomatpuré
20 g
fransk senap (eller gul senap)
2 g
rökt sött paprikapulver
5 ml
srirachasås
5 ml
chipotlesås

Jackfruit:

1,8 kg
konserverad jackfrukt i saltlake (1,3 kg efter tömning)
50 ml
rapsolja för stekning

Kålsallad:

400 g
rödkål, tunt skivad
60 g
vegansk majonnäs
30 ml
färsk limejuice
2 g
nymalen svartpeppar

Burgare:

500 g
veganska hamburgerbröd (10 st)
130 g
ketchup
150 g
isbergssalladsblad
10 g
mikrogrönt (t.ex. ärtskott eller valfri sort)
Allergener:
1. Spannmål innehållandes gluten 6. Soja- och sojabaserade produkter 10. Senaps- och senapsbaserade produkter 11. Sesamfrön och sesambaserade produkter
Totalvikt per portion:
250 g
Vikt per ingrediens:
  • 50 g bröd
  • 150 g jackfruit
  • 50 g coleslaw

Förberedelse

Steg 1

Pressa vitlöken och blanda med tomatpuré, senap, rökt paprikapulver, Kikkoman sojasås, sriracha- och chipotlesås till en marinad.

Steg 2

Låt jackfrukten rinna av och strimla den grovt med en gaffel i en skål. Tillsätt marinaden och blanda noga. Låt marinera på en sval plats i 30 minuter.

Steg 3

Till kålsalladen: blanda kålen med vegansk majonnäs, limejuice och peppar. Rör om väl.

Steg 4

Häll av den marinerade jackfrukten på överflödig marinad och stek i 5–10 minuter.

Steg 5

Skär försiktigt hamburgerbröden på mitten och rosta dem valfritt i torr panna. Sprid ut ca. 13 g ketchup på den nedre halvan, tillsätt sedan ett salladsblad, 150 g jackfrukt och 50 g kålsallad. Toppa med brödets lock. Garnera med 1-2 g av valfria ”microgreens” och servera.

Tips:

Anpassa marinaden efter smak – gör den kryddigare eller mer tomatsmakande, beroende på vad du föredrar.
Var försiktig när du köper hamburgerbröd; smöriga alternativ är vanligtvis vegetariska, inte veganska.
Det här receptet ser särskilt slående ut när det serveras i svarta hamburgerbröd färgade med aktivt kol (tillgängligt i livsmedelsbranschen) och påverkar inte smaken.
Du kan ersätta Kikkoman sojasås med Kikkoman sojasås med mindre salt beroende på vad du föredrar.

Recept-ID: F1091

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.