

Halušky med öring, mandel och paprika
Denna maträtt är rotad i östeuropeisk tradition. Vi förfinar potatisspaetzlen med Kikkoman Woksås - Teriyaki för en aromatisk, söt och kryddig twist.
Ingredienser
För halušky:
Till såsen:
Dessutom:
Halušky, ca. 160 g - Grönsaker, fisk och sås, ca. 240 g
Förberedelse
Steg 1
Riv potatisen fint, krama ur vattnet och blanda med mjöl och salt. Vispa och rör ner äggen.
Steg 2
Koka upp vattnet i en stor kastrull. Tryck ut blandningen genom en grov press, tryck ner i det kokande vattnet och koka i ca. 1 minut. Halušky är färdiga när de flyter upp till ytan. Ta bort dem från vattnet och lägg i en skål tills de behövs.
Steg 3
Smält det klarnade smöret i en stekpanna och stek lökstrimlorna i 3 minuter tills de är gyllenbruna. Tillsätt röd paprika och sockerärtorna och stek i ytterligare 2 minuter. Deglasera med Kikkoman Woksås - Teriyaki, tillsätt sedan öringbitarna och koka i ytterligare 2 minuter.
Steg 4
Fördela haluškyen mellan tallrikarna och häll över öringsåsen. Servera toppad med mandelspånen och gräslöken.
Tip:
Ringla över olja på dina halušky efter tillagning för att förhindra att de klibbar ihop vid förvaring.
Recept-ID: F1034
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer